AEK Μεταγραφές: Η προτεραιότητα στις αποχωρήσεις είναι ανάγκη

Συσκέψεις επί συσκέψεων και προτάσεις παικτών στο τραπέζι. Ο προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα και ο τεχνικός διευθυντής Ράντεκ Κουχάρσκι, τα βάζουν καθημερινά κάτω ώστε να καταλήξουν στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη επιλεγεί. Όμως μέγιστη σημασία για τον προπονητή έχουν και οι αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζει.

Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να ξεκινήσει η δουλειά του στην ΑΕΚ με όσο το δυνατόν λιγότερα «βαρίδια» στην καθημερινότητά του. Θα ήταν ευχής έργον για εκείνον να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να απομακρυνθούν οι ποδοσφαιριστές που δεν θα έχουν θ΄έση στα σχέδιά του και για τους οποίους έχουν ήδη γνώση στην ομάδα. Υπάρχει μία κατηγορία παικτών τους οποίους θέλει να δει και στην προετοιμασία υπάρχει όμως και εκείνη με αυτούς που δεν θα πάρει μαζί του στην Ολλανδία.

Παίκτες της ΑΕΚ που πρέπει να φύγουν αλλά έχουν συμβόλαιο και… μηδέν προτάσεις

Δεν είναι όμως ωραίο για κανέναν τεχνικό στον κόσμο να ξεκινά την καινούργια δική του προσπάθεια έχοντας με εντός των τειχών πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να απογοητεύει με τις επιλογές του. Για αυτό και η λίστα των αποχωρήσεων που έχει ήδη λάβει ο τεχνικός διευθυντής, φέρει την ταμπέλα του κατεπείγοντος. Είναι πολλές οι περιπτώσεις και κάποιες από αυτές ιδιαίτερα περίπλοκες, καθώς αφορά σε πρόσωπα τα οποία έχουν συμβόλαιο με την ΑΕΚ και δεν έχουν προτάσεις στα χέρια τους για να παίξουν αλλού. Ούτε επίσης είναι απλό το να βρεθεί στις επόμενες 35 ημέρες ο τρόπος για να αποχωρήσουν όλοι μαζί.

Ο Αλμέιδα αρέσκεται στο να δουλεύει με συγκεκριμένο γκρουπ παικτών και αυτό θα κάνει σε κάθε περίπτωση. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ εκείνων που υπολογίζει και όσων δεν συμπεριλαμβάνονται στα αγωνιστικά πλάνα του. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει με τρόπο προσεκτικό και επαγγελματικό. Υπάρχει σχεδιασμός και γι’ αυτό, αν και ήδη γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος και να δρομολογηθούν κάποιες απαραίτητες αποχωρήσεις.

Ενώ λοιπόν άπαντες εστιάζουν στις απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν προτού η ομάδα αποχωρήσει για την Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, η μεγαλύτερη αγωνία του Αλμέιδα αφορά στο συμμάζεμα του ρόστερ και στην όσο το δυνατόν πιο επιλεκτική παρουσία παικτών όταν η δουλειά θα αρχίσει. Για τις προσθήκες δεν ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς υπάρχει εκεί έξω τεράστια δεξαμενή παικτών και ήδη όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει καταρτιστεί μία αρκετά μεγάλη λίστα υποψηφίων προς ένταξη στο ρόστερ της ΑΕΚ ποδοσφαιριστών.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News