ΑΕΚ Μεταγραφές: Η 10η εντολή του Αλμέιδα

ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο Αλμέιδα έχει εκφράσει μια πολύ συγκεκριμένη επιθυμία για το ρόστερ της προετοιμασίας

Το “υλικό” που παρέλαβε με βάση το περυσινό ρόστερ της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα δεν το έχει δει ακόμα εν δράσει σε δικές του προπονήσεις.

Έτσι όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είχε την ευκαιρία να το μελετήσει πολύ καλά και να το περάσει από “μικροσκόπιο”. Και μάλιστα μ’ όλους τους τρόπους. Παρακολούθησε παιχνίδια της ΑΕΚ και από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ και από την σουίτα στην Τούμπα. Ενώ φυσικά πέρασε και πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας ματς της Ένωσης. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχει σχηματίσει εδώ και πολύ καιρό, μια ξεκάθαρη άποψη για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά από το περυσινό ρόστερ. Ενώ έχει κάνει και τις σχετικές εισηγήσεις του προς την διοίκηση, αλλά και κάποιες κατ’ ιδίαν συζητήσεις με παίκτες. Εκείνο ωστόσο που ο Αλμέιδα έχει καταστήσει σαφές, είναι πως δεν θέλει να έχει μαζί του, κυρίως στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και που είναι και με τα δυο πόδια εκτός ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα ποντάρει στη συνοχή! 

Μια από τις θεμελιώδης αρχές της δουλειάς του Αργεντινού τεχνικού, είναι να φτιάξει ένα γκρουπ που δεν θα έχει μόνο αγωνιστική συνοχή, αλλά θα είναι και δεμένο σαν μια οικογένεια. Εξάλλου ο Αλμέιδα θεωρεί πως δεν μπορεί να επιτευχθεί το ένα, χωρίς το άλλο. Επομένως πρέπει στο γκρουπ της προετοιμασίας, να είναι ποδοσφαιριστές απολύτως συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στην ομάδα. Παίκτες που είναι με το ένα πόδι εκτός ΑΕΚ, μόνο κακό θα κάνουν στην δουλειά που θα γίνει. Ως εκ τούτου δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία. 

Στην κατηγορία αυτή, δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά, ποδοσφαιριστές που ο Αλμέιδα θέλει να “τσεκάρει” μέσα από τις προπονήσεις, για να καταλήξει αν όντως μπορούν να έχουν θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν. Είτε μιλάμε για κάποιους που επέστρεψαν από δανεισμό, είτε ακόμα και για νεαρούς. Αυτή είναι μια άλλη κατηγορία, που εννοείται θα μπει στην προετοιμασία. Ο Αλμέιδα δεν θέλει να έχει μέσα στο γκρουπ με το οποίο θα δουλέψει, ειδικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ποδοσφαιριστές που δεδομένα δεν υπολογίζονται.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News