ΑΕΚ μεταγραφές: Δεν κυνηγά μόνο τον Πλάνιτς για το κέντρο της άμυνας

Είναι πλέον πολύ προφανές, πως ο βασικός μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας, είναι ο Μπόγκνταν Πλάνιτς. Και ήταν επί της ουσίας από την αρχή του καλοκαιριού. Εξ ου και η καθυστέρηση για την μια εκ των δυο μεταγραφών που θα γίνουν στα στόπερ, να είναι και για τον Ματίας Αλμέιδα αναμενόμενη. Στην ΑΕΚ εν γνώσει τους πως δεν θα κλείσει εύκολα, κυνηγούσαν και κυνηγούν ακόμα την περίπτωση του Πλάνιτς. Με στόχο να πείσουν την Μακάμπι να τον παραχωρήσει, αλλά χωρίς πρόθεση να φτάσουν μέχρι το ύψος της ρήτρας αποδέσμευσης. Και αυτό διότι θεωρούν πως τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, είναι πολλά για έναν παίκτη που του χρόνου μένει ελεύθερος. Αντίθετα στον ίδιο τον παίκτη, δίνουν ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο σε σχέση μ’ αυτό της Μακάμπι.

Πάντως η ΑΕΚ δεν κυνηγά μόνο τον Πλάνιτς για το κέντρο της άμυνας. Θέλει έναν ακόμα στόπερ που θα προορίζεται για βασικός και που θα έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Σέρβο. Θα είναι πιο αθλητικός και κυρίως πιο ταχύς και ταχυδυναμικός. Και αυτή την περίπτωση, στην ΑΕΚ την “παλεύουν” παράλληλα μ’ αυτή του Πλάνιτς. Μάλιστα η καθυστέρηση στο να κλείσει αυτή η υπόθεση, ήταν μη αναμενόμενη. Η ΑΕΚ και για την απόκτηση του έτερου βασικού στόπερ με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχει κτυπήσει πόρτα ομάδα. Για μεταγραφή. Προφανώς όμως οι διαπραγματεύσεις έχουν “τραβήξει” περισσότερο απ’ όσο θα περίμεναν στην ΑΕΚ. 

Βεβαίως είναι μια περίπτωση που προέκυψε επί της ουσίας μετά την αλλαγή των δεδομένων στην υπόθεση του Βιτάο. Όμως στην ΑΕΚ θέλουν να ανεβάσουν στροφές και να προσπαθήσουν να την τελειώσουν άμεσα. Στόχος είναι να “τρέξουν” οι εξελίξεις και με τον έτερο βασικό κεντρικό αμυντικό που θέλουν να αποκτήσουν. Ακόμα και να κλείσει πριν από την υπόθεση Πλάνιτς, η οποία θα έχει έτσι κι αλλιώς… νεότερα, μετά τις μάχες της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News