ΑΕΚ μεταγραφές: Αυτό που ενώνει τον Βίντα με τον... Ρίμπο

Είναι αλήθεια πως η επικείμενη απόκτηση του Ντομαγκόι Βίντα από την ΑΕΚ, είναι μια κίνηση που κάνει μεγάλο… κρότο. Για περισσότερους από έναν λόγους. Βλέπετε, ο Κροάτης διεθνής κεντρικός αμυντικός είναι ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία πολλών συμμετοχών σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και με κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Ωστόσο το διαμάντι στο… στέμμα του βιογραφικού του Βίντα, είναι η συμμετοχή και μάλιστα ως βασικός στον τελικό του Μουντιάλ του 2018.

Είναι γεγονός πως τέτοιοι παίκτες, με τέτοια παράσημα, σπανίως έρχονται και στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και κατ’ επέκταση στην ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Βίντα θα γίνει μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που έχει δώσει το παρών σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο αμέσως προηγούμενος, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 και δεν ήταν άλλος από τον Ριβάλντο. Με τον Βραζιλιάνο φυσικά, όχι απλώς να έχει παίξει σε τελικό Μουντιάλ, αλλά να το έχει κατακτήσει κιόλας.

Βεβαίως ο Βίντα αναμένεται να δώσει και πάλι το παρών, σ’ ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο, τον προσεχή Νοέμβρη, στα γήπεδα του Κατάρ. Αλλά δεν θα είναι μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που θα βρίσκεται σ’ αυτό το Μουντιάλ. Σίγουρα ο Τσούμπερ με την Ελβετία, ο Πινέδα με το Μεξικό, ο Χατζισαφί και ο Μοχαμάντι με το Ιράν, ενώ μοιάζει εξαιρετικά πιθανό, να είναι και ο Γιόνσον με την Δανία και ο Γκατσίνοβιτς με την Σερβία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News