AEK: Λάζαρος Ρότα, το ρόδο μέσα από τα αγκάθια μιας τραγικής σεζόν

Μέσα σε όλη αυτή την κατήφεια και το ανάθεμα που συνοδεύουν την ΑΕΚ σε κάθε αγωνιστικό βήμα της, υπάρχουν και κάποιες, ελάχιστες βέβαια, φωτεινές εξαιρέσεις.

Ο Λάζαρος Ρότα είναι σίγουρα μία από αυτές. Κι αυτό διότι μέσα στο γενικότερο ωχαδερφισμό που επικρατεί και στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, με παίκτες που κοιτάζουν να περάσει ο χρόνος για να τελειώσει αυτή η μαρτυρική σεζόν και να πάνε διακοπές, υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν τόσο για την ομάδα όσο και για την προσωπική εξέλιξη τους.

 

Ήρθε στην ΑΕΚ ως τρίτη επιλογή και με τη δουλειά του αρπάζει την ευκαιρία

Ο 24χρονος δεξιός μπακ ήρθε στην ΑΕΚ ως μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής δίχως ιδιαίτερη προοπτική, μάλιστα επί εποχής Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ομάδας, ήταν η τρίτη επιλογή στη θέση του δεξιού μπακ. Όμως πολύ γρήγορα, μέσα από την ασταμάτητη προσωπική προσπάθεια ακόμα και τις ώρες που οι προπονήσεις ολοκληρώνονταν και η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αποχωρούσε από τα Σπάτα, ο Ρότα συνέχισε να δουλεύει πάνω στις αδυναμίες του, βάζοντας στόχο να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαζόταν.

Ξεκίνησε με δυναμισμό, μετά από τα πρώτα δύο καλά ματς έκανε κάποια λάθη βιασύνης λόγω της ορμής με την οποία αντιμετωπίζει αμυντικά τις φάσεις, έχασε τη θέση του βασικού όμως, δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να δουλεύει για να δικαιωθεί και να που τώρα μπορούμε να μιλάμε για μία από τις πιο ελπιδοφόρες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Λίγοι παίκτες της ΑΕΚ έχουν τέτοια ψύχωση με το ποδόσφαιρο

Με το σπαθί του με τη δουλειά του και με την αφοσίωσή του στο ποδόσφαιρο και στο τακτικό πλάνο, όποιο κι αν ήταν αυτό, ο Ρότα έγινε εκ νέου βασικός και πρωταγωνιστής στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ. Επίσης, ξανά διεθνής με την εθνική Ελλάδας. Το πιο σημαντικό όλων είναι το μήνυμα που στέλνει μέσα από την προσπάθειά του ώστε ουδείς να τα παρατάει ή να προσδιορίζεται από την ηλικία του. Πολλοί έλεγαν ότι στα 24 του δεν έχει τίποτα να μάθει περισσότερο και ότι πλέον έχει πιάσει το ταβάνι του, ωστόσο εκείνος συνεχώς βελτιώνεται και εξελίσσει τον εαυτό του, διορθώνοντας τις αδυναμίες του.

Λίγοι παίκτες στα αποδυτήρια της ΑΕΚ έχουν τέτοια ψύχωση για το ποδόσφαιρο αλλά και την στεναχώρια μετά τις ήττες που κουβαλάει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Είναι σίγουρα ένας από τους παίκτες που αξίζουν την παραμονή στην ομάδα και την καθιέρωσή του σε αυτήν εφόσον συνεχίσει στο δρόμο που ο ίδιος χάραξε για τον εαυτό του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News