ΑΕΚ: Κουχάρσκι και Αλμέιδα ψάχνουν τις μεταγραφικές επιλογές τους

Η ΑΕΚ έβαλε τις βασικές αρχές στο οργανόγραμμα της – εκκρεμεί η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Αλβες, που πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη – και τώρα εύλογα στρέφεται στη μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά η ΑΕΚ έχει πολλά θέματα πρώτιστα να ξεπεράσει. Σίγουρα ένα από αυτά αφορά το χρόνο, καθώς από τις αρχές Ιουνίου δύσκολα δεσμεύονται ποδοσφαιριστές υψηλού επίπεδο.

Ο Πινέδα για παράδειγμα, είναι μια υπόθεση που δεδομένα ενδιαφέρει την ΑΕΚ. Είναι παίκτης που κάνει στα πλάνα του Αλμέιδα, θέλει να έρθει στην ΑΕΚ, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα απόκτησης από τη Θέλτα Βίγκο. Η ισπανική ομάδα ψάχνει απόλυτα λογικά τις επιλογές της για να πουλήσει τον Μεξικανό, έχει ορίσει το ποσό σε 5-6 εκατ. ευρώ και είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί παιχνίδι υπομονής, δίχως καν να είναι βέβαια τα αποτελέσματα.

Το plan b της ΑΕΚ

Ετσι, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε κάποιο plan b. Δεν μπορεί να περιμένει εσαεί τον Πινέδα και τον κάθε Πινέδα, καθώς θα ήθελε να είχε παρόντες τους παίκτες στην έναρξη της προετοιμασίας στα μέσα Ιουλίου. Ο Αλμέιδα έχει ήδη παράλληλα υπόψη του και τις εναλλακτικές για το ρόλο που προβλέπει για τον παίκτη και φέρεται να είναι σύμφωνος με τον Κουχάρσκι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που θέτει.

Το ίδιο σκηνικό ισχύει και τον Κορεάτη Χουάνγκ της Ρούμπιν Καζάν. Είναι περίπτωση παίκτη που έχει ξεχωρίσει ο τεχνικός της ΑΕΚ και θα ήθελε να έχει από τώρα στην ομάδα, για να κλείσει τις βασικές εκκρεμότητες της «κιτρινόμαυρης» μεσαίας γραμμής. Ωστόσο, εκεί υπάρχουν αφ’ ενός η συμφωνία του παίκτη με τους Ρώσους για να αποσπάσει την ελευθέρας του, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, με τον Χουάνγκ να ψάχνει σε αυτές τις φάσεις κάτι δυνατό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News