ΑΕΚ: Κορυφώνονται οι επαφές για τον προπονητή, στη λίστα Πελεγκρίνο και Ντι Φραντζέσκο

Η ΑΕΚ καλείται να δώσει μια καθοριστική αναμέτρηση τη Μ. Δευτέρα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά φαίνεται πως μεγαλύτερο άγχος σε αυτήν τη φάση υπάρχει για την επιλογή του προπονητή της επόμενης χρονιάς.

Αλλωστε, είναι απόλυτα κομβικό για την ΑΕΚ να βρει εκείνον που θα μπορέσει να αναστηλώσει την ομάδα και με δεδομένο πως υπάρχει διάθεση η υπόθεση να κλείσει ακόμα και πριν το Πάσχα, είναι εύλογο να υπάρχει «πυρετός» επαφών.

Τις τελευταίες ώρες, ανέκυψαν δύο νέα ονόματα υποψήφιων προπονητών. Πρόκειται για τον Ιταλό, Εουσέμπιο Ντε Φραντζέσκο και τον Αργεντινό, Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όχι απλά δεν είναι οι βασικές τελικές επιλογές της ΑΕΚ, αλλά δεν είναι καν τόσο ψηλά στην «κιτρινόμαυρη» ιεράρχηση. Αφ’ ενός γιατί η ΑΕΚ ψάχνει κάτι πολύ ποιοτικότερο από το βιογραφικό που κουβαλούν αμφότεροι, ενώ παράλληλα έχουν εστιάσει σε δύο άλλες επιλογές που τους κεντρίζουν περισσότερο.

Ψάχνει παντού η ΑΕΚ

Είναι πραγματικότητα πως σε αυτήν την περίοδο η ΑΕΚ χτυπά πολλές «πόρτες», αλλά έχει εισπράξει και αρκετές αρνήσεις από προπονητές που δεν ελκύονται από την προοπτική της. Βλέπετε, δεν είναι μόνο η ελεύθερη πτώση που βρίσκεται η ΑΕΚ την τελευταία τετραετία και καθιστά ακόμα και την ευρωπαϊκή προοπτική εξαιρετικά αμφίβολη, αλλά και πως η Ελλάδα δεν είναι προορισμός που θα ενδιέφερε κάθε σοβαρό προπονητή.

Ισως αυτό όλο να φανερώνει και ένα πρόβλημα προσανατολισμού για την ΑΕΚ. Διότι, αν και μπορεί κάποιος να αναγνωρίζει τις δυσκολίες, είναι παράδοξο να μιλάς με προπονητές διαφόρων τακτικών, λογικών, θεωρίας, ηλικιών, εθνικοτήτων. Πιθανότατα, επειδή όλο αυτό προκύπτει από την αδυναμία της ΑΕΚ να κινηθεί πάνω σε μια συγκεκριμένη στρατηγική, που θα μπορούσε να οδηγήσει με ξεκάθαρο τρόπο και στον επόμενο τεχνικό.

Πελεγκρίνο και Ντι Φραντζέσκο

Για τον Αργεντινό Πελεγκρίνο, πρόκειται για προσωπικότητα με μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα σε ομάδες όπως Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Λίβερπουλ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει βοηθός του Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ και στην Ιντερ, είχε καθίσει στους πάγκους των Βαλένθια, Εστουντιάντες, Ιντεπεντιέντε, Αλαβές, Σαουθάμπτον και από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 προπονούσε τη Λεγκανιές. Επειτα επέστρεψε στους πάγκους τον Απρίλιο του 2020 για λογαριασμό της Βέλες Σάρσφιλντ, όπου και παρέμεινε στο τιμόνι της μέχρι πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου.

Ο Ντι Φραντζέσκο, ο μάνατζερ του οποίου ανέβασε και φωτογραφία από την επίσκεψη του στα Σπάτα, έκανε όνομα με την εξαιρετική του δουλειά στη Σασουόλο, η οποία του έδωσε το «εισιτήριο» για τη Ρόμα, την οποία καθοδήγησε από το 2017 έως το 2019, έχοντας 46 νίκες, 18 ισοπαλίες και 23 ήττες σε 87 αναμετρήσεις. Το 2019 μετακόμισε στη Σαμπντόρια, ενώ ακολούθησαν οι Κάλιαρι και Ελλάς Βερόνα. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι ελεύθερος και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News