ΑΕΚ: «Καζάνι που βράζει» ο κόσμος, όλα ανοιχτά για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Η νέα αποτυχία της ΑΕΚ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.

Επειτα από τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Βελέζ, την παταγώδη αποτυχία στο πρωτάθλημα και το κύπελλο, αυτή η ομάδα έδειξε ανίκανη να πετύχει έστω το μίνιμουμ της αγωνιστικής της αξιοπρέπειας και να κερδίσει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Ηταν επόμενο, πως αυτή η αποτυχία προκάλεσε κύματα οργής και αγανάκτησης.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ ξέσπασαν σε σόσιαλ μίντια και «κιτρινόμαυρα» φόρα, εκφράζοντας τον εκνευρισμό τους. Κάποιοι άλλοι προχώρησαν ακόμα περισσότερο και έτσι βρέθηκε κόσμος τόσο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (όπου γιούχαραν τα μέλη της αποστολής), όσο και στην Αθήνα (όπου δεν βρέθηκε επαφή). Παράλληλα, αρκετοί έφτασαν στα Σπάτα, όπου υπήρχαν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο Αραούχο πήγε ως εκπρόσωπος των παικτών να μιλήσει με τον κόσμο, αλλά ουδείς τον δέχθηκε και αξίωσαν να έρθουν άλλα μέλη της ομάδας, που βαρύνονται με περισσότερες ευθύνες στη συνείδηση του κόσμου. Ωστόσο, δεν πήγε κανείς και πλέον το ενδιαφέρον για τις αντιδράσεις εστιάζεται στο τελευταίο ματς της σεζόν. Κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, θα φανεί αν θα αντέξει η σκηνή τους πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής κατρακύλας.

Οι δυο τάσεις

Αυτήν τη στιγμή, καταγράφονται δύο μεγάλες τάσεις μεταξύ των φίλων της ΑΕΚ. Από τη μία, υπάρχουν εκείνοι που είναι πλήρως απογοητευμένοι και προσκαλούν σε αποχή. Ζητούν από τους συνοπαδούς τους να γυρίσουν την πλάτη στην ομάδα, να παίξει μπροστά σε άδειο γήπεδο για να φανεί το μέγεθος της απαξίωσης. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που ζητούν μαζική συμμετοχή και παρουσία χιλιάδων στην εξέδρα, ώστε να αποδοκιμάσουν όσους έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο.

Την ίδια στιγμή, στην ομάδα δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν για να παίξει στο φινάλε. Θεωρείται πιθανό, πως θα υπάρξουν αιτήματα για να μην αγωνιστούν. Ηδη, είναι νοκ άουτ Μάνταλος και Αμραμπατ λόγω καρτών, ενώ με τραυματισμό βρίσκονται Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Αραούχο, Σιμόες, Βράνιες και Γέβτιτς. Λύση να παίξει η ΑΕΚ Β’ δεν υφίσταται, καθώς και αυτή τελεί σε κατάσταση διακοπών. Από το παιχνίδι θα λείψει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που τιμωρήθηκε πρόσφατα με έναν μήνα αποκλεισμό από τα γήπεδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News