ΑΕΚ: Καμένα λάδια και λίπη που δεν καίγονται

Η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεφορτωθεί συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται αλλά προς ώρας δεν έχει βγάλει άκρη.

Οι μέρες κυλούν. Το ενδιαφέρον πέφτει (φυσιολογικά) στα διαρκείας και στους παίκτες που είναι να αποκτηθούν. Ωστόσο, για την ΑΕΚ υπάρχει ακόμη το βάρος των συμβολαίων των παικτών που δεν υπολογίζονται. Βάρος που μόνο μικρό δεν το λες. Δεν είναι λίγοι. Δεν είναι και παίκτες δίχως ιστορία και προσφορά.

Η ΑΕΚ όμως αλλάζει. Τιμά το παρελθόν, αλλά γύρισε σελίδα. Δεν χωράνε όλοι στη νέα εποχή. Υπάρχουν όμως και τα συμβόλαια. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Δεν θα σου χαρίσουν τίποτα. Λογικό. Από αυτή τη δουλειά ζουν και μαζεύουν λεφτά για τη μέρα που θα σημάνει το τέλος της καριέρας τους.

Το παράδειγμα των Βράνιες και Μπακάκη

Δυο από αυτούς είναι ο Βράνιες και ο Μπακάκης. Η απόφαση είναι δεδομένη. Δεν χωράνε. Δεν υπάρχει γυρισμός. Η «Ενωση» πρέπει να καταφέρει να κάνει κάτι διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να πληρώνει «χρυσούς» ανενεργούς παίκτες.

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν δείχνει διάθεση για να πει έτσι εύκολα το αντίο. Για τον Βράνιες η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες για την απόκτηση του. Κυρίως από την Κύπρο. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το κατά πόσο ο Βόσνιος είναι διατεθειμένος να πάει στις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν ή αν προτιμά να καθίσει στο συμβόλαιό του. Φέρει βαρέως τον εκτοπισμό του και δεν θα φύγει έτσι εύκολα. Το απέδειξε και στην Αντερλεχτ. Θέλει όλα τα λεφτά του και θέλει να κάνει εκείνος κουμάντο για τη συνέχεια της καριέρας του. Φαίνεται ότι θα τραβήξει μακριά αυτή η ιστορία. Ο Βράνιες δεν παίρνει λίγα, τα θέλει όλα και ομάδα που να του πληρώνει όλο το συμβόλαιο που έχει με την ΑΕΚ δεν βρίσκεται εύκολα. Το βιογραφικό του είναι βαρύ. Όχι μόνο από αγώνες, αλλά κι από περιστατικά που δεν είναι και τόσο ελκυστικά για τον επόμενο σύλλογο.

Καλύτερα… ψυχολογικά, αλλά ουσιαστικά στον ίδιο παρανομαστή είναι ο Μπακάκης. Για δεύτερη σερί σεζόν η ΑΕΚ θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του, που δεν είναι και μικρό. Ο ίδιος δεν βρίσκει πουθενά τα χρήματα που του δίνει η «Ενωση». Το να γλυτώσει χρήματα και χρόνο και σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο για την ΑΕΚ. Οι παίκτες δεν φαίνεται να βιάζονται. Το πρόβλημα (ταμειακά κυρίως) είναι της ΑΕΚ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News