ΑΕΚ: «Ισια το κορμί» Νικόλα Κορομηλά!

Συνήθως, την ιστορία τη γράφουν οι παίκτες. Εκείνοι είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, εκείνοι είναι που φτιάχνουν τους μύθους. Στην περίπτωση της ΑΕΚ όμως, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν έπαιξαν μπάλα εντός γηπέδου, αλλά έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Ο Νίκος Κορομηλάς, ήταν η ψυχή των αποδυτηρίων της ΑΕΚ για τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Μπορεί ο τίτλος του να ήταν ενός απλού φροντιστή, αλλά ο ρόλος του μέσα στην ομάδα υπήρξε κομβικός και ιδιαίτερα σημαντικός. Και μπορεί να αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγες ώρες, αλλά η ιαχή «Ισια το κορμί», με την οποία φώναζε/έκραζε/εμψύχωνε παίκτες, θα μείνει για πάντα.

Για τους μυημένους στα μυστικά των Θρακομακεδόνων και μετέπειτα των Σπάτων, ο Νίκος Κορομηλάς ήταν κάτι μοναδικό. Σπάνια περίπτωση, πρόσωπο αγαπητό σχεδόν προς όλους. Ισως κάποιοι δεν τον γνωρίζουν με το όνομα του, αλλά ως «Μήτσι». Παρατσούκλι που του κόλλησαν από τον Γιώργο Μητσικώστα, λόγω της τρομερής ικανότητας που είχε και ο Κορομηλάς στις μιμήσεις. Εκείνος πήρε το πρώτο παρατσούκλι, αλλά ήταν και εκείνος που έδωσε παρατσούκλια – πολλά εκ των οποίων… σόκιν – στους παίκτες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Κορομηλάς βρέθηκε στην ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Κοντοχωριανός του Νίκου Στράτου, ήρθε στην ΑΕΚ ως βοηθός αρχικά του σπουδαίου Μιχάλη Κεραμιδόπουλου, φροντιστή επί δεκαετίες των «κιτρινόμαυρων». Ο Κορομηλάς έδειξε γρήγορα τις ικανότητες του να είναι η ψυχή των αποδυτηρίων. Απέκτησε αδερφικές σχέσεις με πολλούς, ήταν ομηρικές οι μονομαχίες του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τάβλι στα καλά χρόνια της ΑΕΚ.

Πρωταθλητής Ευρώπης και «δήμιος»

Στο πέρασμα των ετών, ο Κορομηλάς ήταν πάντα εκεί. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Αποχώρησε μόνο στα χρόνια του Ψωμιάδη, αλλά επέστρεψε στην ΑΕΚ στην ανάληψη της ομάδας από τον Ντέμη Νικολαϊδη το 2004. Νωρίτερα, είχε προλάβει να στεφθεί και αυτός πρωταθλητής Ευρώπης στο θαύμα της Πορτογαλίας, όταν έπειτα από απαίτηση των παικτών της Εθνικής ομάδας, είχε συμπεριληφθεί στο τιμ και ήταν από τα μυστικά της επιτυχίας.

ΑΕΚτζής μέχρι κόκκαλο, ο «Μήτσι» ήταν το πρόσωπο της ΑΕΚ. Ηταν εκείνος που κατέβασε το χέρι του Κατίδη στον ντροπιαστικό πανηγυρισμό που «τελείωσε» τον παίκτη από την ΑΕΚ. Ηταν εκείνος που πανηγύριζε σαν μικρό παιδί για το μεγάλο διπλό στην Κρήτη επί του ΟΦΗ το 2005, όταν υπήρχε η αίσθηση πως η ΑΕΚ έφτανε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ή όταν κάλυψε το πρόσωπο του με τη μάσκα του… δήμιου, έπειτα από την πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στη νέα εποχή, για να δείξει πως η ΑΕΚ «δίκασε» τον μεγάλο αντίπαλο της.

Ο Κορομηλάς ήταν πρωταγωνιστής σε μυθικά περιστατικά στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Υπάρχουν αναφορές, πως κρυβόταν σε ντουλάπες, έμπαινε στα ντους, έκανε τα πάντα για να φτιάξει το κλίμα που χρειαζόταν μια ομάδα. Ο αστικός μύθος αναφέρει ακόμα και σκηνικά, όπου ο «Μήτσι» εμφάνισε ερωτικά βοηθήματα (!), για να ιντριγκάρει τους παίκτες. Πάντα πρώτος, με όλους τους παίκτες να τον αποθεώνουν στα φιλικά που αγωνιζόταν στην περίοδο της προετοιμασίας και να του φωνάζουν: «Ισια το κορμί Νικόλα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News