ΑΕΚ: Η ζωή χωρίς τον Αραούχο

Η ΑΕΚ περιμένει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Ματίας Αλμέιδα – οι δύο πλευρές εμφανίζονται να βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγών εγγράφων και ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επισημοποιηθεί – αλλά παράλληλα έχει μια μεγάλη αγωνιστική πρόκληση με την προσπάθεια για την κατάκτηση της 3ης θέσης και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νέα σεζόν, δίχως να περιμένει τι θα συμβεί στο κύπελλο, όπου ήδη βρίσκεται στον τελικό ο Παναθηναϊκός.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχοντας μια ομάδα με πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της, η ΑΕΚ θα ήθελε να στηριχθεί σε κάποιους βασικούς άξονες που την κρατούν ακόμα ζωντανή. Αναμφίβολα, ένας εξ αυτών θα ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Ο παρελθοντικός όρος αναγκαίος, καθώς μετά την προπόνηση της Τετάρτης, ο Αργεντινός αποχώρησε με ενοχλήσεις και υπάρχουν φόβοι για θλάση. Πάντως, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως είναι νοκ άουτ από το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το πρόβλημα τεράστιο. Ο Αραούχο δεν είναι απλά ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν. Είναι εκείνος που ανέλαβε ρόλο ηγέτη, βγήκε μπροστά στα δύσκολα και ανέδειξε δημόσια και ιδιωτικά τα ζητήματα της ομάδας. Ζήτησε και πήρε δικαιωματικά το περιβραχιόνιο, καθώς είναι ο παίκτης που ενσαρκώνει αυτήν τη στιγμή ιδανικότερα από κάθε άλλον τον κόσμο της ΑΕΚ και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα.

Οι επιλογές της ΑΕΚ

Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πως ακόμα και ο δεύτερος φορ που υπάρχει σε όλη τη σεζόν, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Ο Ιρανός έχει κάνει μια μέτρια σεζόν, καθώς αν και έχει συμμετάσχει σε 31 αγώνες (με μόλις 1270’ συμμετοχής πάντως, δηλαδή σκάρτα 41’ ανά παιχνίδι) έχει έξι γκολ και μία ασίστ. Συν τοις άλλοις, έχει και το πρόβλημα στο μάτι, που τον ανάγκασε στα Γιάννινα να παίξει με ειδικά γυαλιά και να γίνει…viral.

Ο Οφρυδόπουλος σκέφτεται πάντως και την πιθανότητα για κάτι διαφορετικό. Δηλαδή, να παίξει χωρίς κλασικό φορ και να πάει με κάποιον παίκτη όπως ο Λιβάι Γκαρσία ή ο Νόρντιν Αμραμπατ. Αμφότεροι, έχουν δοκιμαστεί κατά περιόδους, όχι με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επίσης, υπάρχει μια σκέψη και για χρησιμοποίηση του Τσούμπερ σε σύνθετο ρόλο, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στο ματς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News