ΑΕΚ: Η ώρα της κρίσης για τον Γέβτιτς

Εάν αναζητήσει κάποιος τον παίκτη… μυστήριο για τη φετινή ΑΕΚ, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα πέσει πάνω στην περίπτωση του Ντάρκο Γέβτιτς.

Γύρω από τον Ελβετό έχει δημιουργηθεί τεράστια παραφιλολογία, κυρίως λόγω του συχνού συναγωνισμού με τον Πέτρο Μάνταλο για μια θέση βασικού. Είναι παίκτης που προκάλεσε άκρατο ενθουσιασμό με την απόκτηση του – κυρίως βέβαια ελέω της παράλληλης έλευσης του Τσούμπερ – και μεγάλα ερωτηματικά με την ισχνή παρουσία του.

Κόντρα στον Αρη πάντως, ενδέχεται ο Γέβτιτς να πάρει μια ευκαιρία να αγωνιστεί και να είναι μάλιστα βασικός στα πλάνα του Οφρυδόπουλου. Αλλωστε, αποτελεί κοινή παραδοχή πως προοριζόταν για βασικός και στο ματς με τον Ολυμπιακό, ωστόσο εκεί τέθηκε νοκ άουτ λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση. Τώρα, ο Μάνταλος μπήκε μεν στις προπονήσεις, αλλά έχει χάσει αρκετές και είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα πάρει φανέλα βασικού, ενώ έντονος προβληματισμός υφίσταται και για τον Αμραμπατ. Κάτι που πιθανότατα θα σημάνει πεδίο δόξης λαμπρό για τον Γέβτιτς.

Γκεστ σταρ εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ

Είναι γεγονός, πως οι εμφανίσεις του Ντάρκο Γέβτιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ είναι περιορισμένες. Εχει παίξει μέχρι τώρα 16 παιχνίδια για το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ, όντας βασικός μόνο σε τέσσερα από αυτά. Εντυπωσιακότερο μάλιστα, πως σε κανένα από τα παιχνίδια δεν έχει παίξει 90λεπτο. Σε αυτά τα 16 παιχνίδια, ο μέσος όρος που αγωνίζεται ο Ελβετός είναι 29,3 λεπτά. Ελάχιστος για έναν παίκτη που θέλει να βρει ρυθμό και να κερδίσει την ευκαιρία του.

Μέχρι τώρα, ο 29χρονος μέσος έχει δύο ασίστ, που γίνονται πέντε, εάν προσθέσουμε και τις τρεις στο κύπελλο Ελλάδας, σε ισάριθμες συμμετοχές. Δεν είναι αριθμοί για να ενθουσιαστεί κάποιος, αλλά αναμφίβολα δεν περνά απαρατήρητος. Μέχρι τώρα, ήταν και άτυχος με τραυματισμούς και απουσίες σε παιχνίδια που είχε πιθανότητες να αγωνιστεί, αλλά δεν έχει καταφέρει να δώσει ξεκάθαρο στίγμα για τις ικανότητες του.

Η απόφαση της ΑΕΚ για το μέλλον του

Για τον Γέβτιτς τα πράγματα είναι σύνθετα, καθώς πλησιάζει το φινάλε της σεζόν και η ολοκλήρωση του δανεισμού του από τη Ρούμπιν Καζάν. Ο Ελβετός έχει συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα έως το 2024. Εφόσον η ΑΕΚ αποφασίσει, ότι θέλει να τον αγοράσει, τότε θα πρέπει να καταβάλλει στη ρωσική ομάδα 600.000 ευρώ, όπως προβλέπει η συμφωνηθείσα μεταξύ των δύο ομάδων οψιόν αγοράς. Ηδη πάντως, από πέρυσι ο Γέβτιτς έχει υπογράψει συμβόλαιο για 1+3 χρόνια και εφόσον η ΑΕΚ κάνει χρήση της οψιόν την επόμενη χρονιά, τότε αυτόματα ενεργοποιείται το συμβόλαιο που θα ισχύει μέχρι το 2025.

Πάντως, πολλά θα κριθούν από τις αποφάσεις που θα λάβει η ΑΕΚ για το μέλλον της μεσοεπιθετικά. Κάτι που σημαίνει, πως αυτές οι σκέψεις περιλαμβάνουν αλληλένδετα και τις εξελίξεις με τον Πέτρο Μάνταλο, που παραδοσιακά αποτελεί τη βασική επιλογή της Ενωσης στη θέση του οργανωτή. Πολλά δείχνουν ανοιχτά και μέσα σε αυτά είναι και το μέλλον του Γέβτιτς, που δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρο σε αυτήν τη φάση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News