ΑΕΚ: Η σκέψη του Αλμέιδα, για μεθοδολογία τύπου Άγιαξ στη συνεργασία με την ΑΕΚ Β

Προφανώς για τον Ματίας Αλμέιδα το πρώτιστο μέλημα αυτή την στιγμή, είναι ο σχεδιασμός της νέας ΑΕΚ και το “κτίσιμο” του αγωνιστικού της οικοδομήματος. Όμως ο Αργεντινός τεχνικός έχει δείξει και στις προηγούμενες ομάδες που έχει δουλέψει, πως το “βλέμμα” του βρίσκεται διαρκώς και στην αξιοποίηση της δουλειάς που (θα) γίνεται στις Ακαδημίες. Είναι κομμάτι της προπονητικής φιλοσοφίας του Αλμέιδα, η προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών, ως κομμάτι του rotation. 

Ήδη ο Αργεντινός τεχνικός έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι και στην ΑΕΚ. Έχει κάνει μια πρώτη συνάντηση με τον προπονητή της ΑΕΚ Β, Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Για να βάλουν ένα πλαίσιο συνεργασίας, που θα είναι μέσα στη σεζόν διαρκές και σχεδόν καθημερινό. Μάλιστα η σκέψη του Αλμέιδα είναι να ακολουθήσει μια μεθοδολογία στη συνεργασία αυτή, ανάλογη μ’ εκείνη που υπάρχει στον Άγιαξ. Δηλαδή στο πετυχημένο κλαμπ στον κόσμο, στο κομμάτι αξιοποίησης των Ακαδημιών.

Ένα από τα στοιχεία αυτής της μεθοδολογίας, είναι πως στον Άγιαξ όλα τα αγωνιστικά τμήματα των Ακαδημιών, ακολουθούν το σύστημα που έχει η πρώτη ομάδα. Και αυτό, προκειμένου να γίνεται επί της ουσίας άμεση αξιολόγηση, για το ποιός παίκτης μπορεί να ανταποκριθεί σε ποιόν ρόλο και να υπάρχει η δυνατότητα, αν χρειαστεί, να ενσωματωθεί αμέσως ακόμα και στο rotation της πρώτης ομάδας. Η σκέψη λοιπόν που έχει ο Αλμέιδα, είναι να κάνει κάτι αντίστοιχο και στην ΑΕΚ. Κυρίως, τουλάχιστον αρχικά, με την ΑΕΚ Β. Κάτι που θα συζητήσει και θα προχωρήσει σε άμεση συνεργασία με τον Οφρυδόπουλο.

Επίσης ο Αλμέιδα μαζί με το υλικό της πρώτης ομάδας από την περυσινή σεζόν, μελέτησε και το αντίστοιχο της ΑΕΚ Β. Και μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε επτά ποδοσφαιριστές που ήδη βρίσκονται στα Σπάτα και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και την αποστολή στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Με τον Αλμέιδα να κρίνει μέσα απ’ αυτά που θα δει στο γήπεδο, αν κάποιος ή κάποιοι, μπορούν να σταθούν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας για την προσεχή σεζόν. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News