AEK: Η πρώτη old school μεταγραφή του Μελισσανίδη μετά από χρόνια

Υπάρχει το ένα και βασικό σημείο για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την Χόφενχαϊμ στην ΑΕΚ: η επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα για την προσθήκη του Σέρβου μέσου στο ρόστερ της ομάδας, καθώς ήταν από εκείνους που του παρουσιάστηκαν και όντως ξεχώρισε. Διαθέτει τα στοιχεία που ο Αργεντινός θέλει εν αφθονία στη δική του Ένωση.

Υπάρχει όμως και η λεπτομέρεια που εν τέλει έκανε τη διαφορά και οδήγησε την ομάδα στην απόφαση για την καθοριστική κίνηση και στην πραγματοποίηση μιας μεταγραφής που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας «old school» τακτικής, μιας «αρπαγής» παίκτη από άλλη ελληνική ομάδα, ασχέτως με το ότι ο Γκατσίνοβιτς δεν αποτελούσε ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού. Είναι οι λεπτομέρειες που την κατατάσσουν στην παλαιά σχόλη μέθοδο και θυμίζει δράσεις των ’80ς και ’90ς στην Ελλάδα. 

Όταν λοιπόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενημερώθηκε για τη στάση του Γιάννη Αλαφούζου στο θέμα της προεδρίας της Σούπερ Λίγκας και απέναντι στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη, πήρε ανάποδες. Ναι μεν ο ΠΑΟ (όπως και η Ένωση) εν τέλει ψήφισε λευκό, αλλά δεν ήταν και απέναντι. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε έως το σημείο εκείνο, κάποιες αμφιβολίες για το αν η Ένωση θα έπρεπε να κινηθεί για τον Γκατσίνοβιτς, σεβόμενη την προσπάθεια των ‘πρασίνων’ να τον κρατήσουν. Άλλωστε και στο παρελθόν, η ΑΕΚ είχε τηρήσει πολύ τίμια στάση στο θέμα του Νίκλας Χουλτ.

Άνοιξε μέτωπο ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Για όσους θυμούνται, τον Ιανουάριο του 2019, ο Σουηδός μέσος είχε καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟ και ήταν θέμα ημερών να το καταφέρει για να υπογράψει στην Ένωση, ως ελεύθερος. Με προτροπή του Μελισσανίδη τότε, ο Χουλτ την απέσυρε και η ΑΕΚ κατέβαλλε το ποσό των 200.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για να αποκτήσει τον παίκτη με μεταγραφή, ενισχύοντας οικονομικά το ‘Τριφύλλι’ σε μια επί της ουσίας χαμένη υπόθεση. Αυτό προφανώς δεν εκτιμήθηκε…

Αμέσως λοιπόν μετά την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στις εκλογές για την προεδρία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ο Μελισσανίδης έδωσε εντολή για τάχιστες δράσεις στο θέμα του Γκατσίνοβιτς. Αρχικώς η ΑΕΚ είχε αποφασίσει να εμπλακεί στην υπόθεση μόνον εφόσον διαπιστωνόταν ότι ο Παναθηναϊκός θα έμενε οριστικά εκτός αυτής, όμως πλέον δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος για ενδοιασμούς.

Άλλωστε ο ατζέντης του παίκτη, Μίλος Μαλένοβιτς, είχε προετοιμάσει το έδαφος γι’ αυτή την εξέλιξη, μάλιστα πίεζε ανθρώπους της ΑΕΚ να προχωρήσουν με τον Γκατσίνοβιτς, διαπιστώνοντας ότι ο ΠΑΟ προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και δεν ήταν διατεθειμένος να καταθέσει άμεση πρόταση αγοράς του. Χρειάστηκαν μόλις δύο ημέρες και η απευθείας συζήτηση του Αλμέιδα με τον παίκτη για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της. Κι ένα ξεκάθαρο μέτωπο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟ, έχει πλέον ανοίξει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News