ΑΕΚ: Η πρόταση που μπορεί να αλλάξει το μέλλον του Μάνταλου

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας για την ΑΕΚ. Η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου, όταν παίζει, όταν δεν παίζει ή επειδή απλά και μόνο βρίσκεται στην ομάδα, λειτουργεί πολλές φορές με τρόπο ηλεκτρικό.

Επειτα από την ένταση που προέκυψε στο φινάλε της σεζόν, ξεκαθαρίστηκε επισήμως από την ΑΕΚ πως το θέμα είναι λήξαν και ο αρχηγός της Ενωσης συνεχίζει για την ομάδα της «OPAP Arena-Αγιά Σοφιάς». Ωστόσο, υπάρχει μια παράμετρος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Μάνταλος δεν έπαψε ποτέ να έχει καλό όνομα στο εξωτερικό. Συχνά πυκνά κατά το παρελθόν υπήρξαν κρούσεις και προτάσεις στην ΑΕΚ για την απόκτηση του. Αλλωστε, πρόκειται για παίκτη που είναι εν ενεργεία διεθνής, με γεμάτες σεζόν φορώντας τα «κιτρινόμαυρα», παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν αξιοποιηθεί σωστά. Σε μανατζερικούς κύκλους, συζητείται ξανά με έντονο τρόπο αυτήν την περίοδο η προοπτική μιας δελεαστικής πρότασης για τον Μάνταλο.

Η πρόταση που θα ικανοποιεί

Ενδεχομένως, να είναι καθοριστικό κομμάτι σε αυτό η παρουσία του με την Εθνική ομάδα αυτήν την περίοδο. Ο Μάνταλος είναι βασικός και στα σχέδια του Γκουστάβο Πογέτ, έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με τη Βόρειο Ιρλανδία – ως αρχηγός μάλιστα – και έδειξε πως είναι κομβικός για τη λειτουργία της ομάδας. Και είναι δεδομένο, πως οι διεθνείς συμμετοχές μετρούν πάρα πολύ σε ομάδες που ψάχνονται για ενδιαφέρουσες επιλογές στη μεταγραφική αγορά.

Στην ΑΕΚ προφανώς έχουν την πρόθεση να παραμείνει ο Μάνταλος στο δυναμικό και να είναι εκ των πυλώνων της νέας ομάδας. Οσα συνέβησαν με τη δημόσια τοποθέτηση του ανήκουν στο παρελθόν, έπειτα από τη συνάντηση με τον Μελισσανίδη, όπου του μεταφέρθηκε πως δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε δηλώσεις υπό συναισθηματική φόρτιση προτού μιλήσει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Ωστόσο, εάν υπάρξει πρόταση που θα ικανοποιεί την ομάδα και τον παίκτη, τότε όλο αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News