ΑΕΚ: Η χειρότερη όλων στα πλέι οφ

Για όσους το έβλεπαν με ψυχραιμία εδώ και καιρό, τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έμπαινε μεν στα πλέι οφ με μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα, αλλά βρισκόταν στη χειρότερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση έναντι των πέντε ανταγωνιστών της. Ετσι, φαντάζει απόλυτα λογικό πως λίγο πριν εκπνεύσει ο πρώτος γύρος, η ΑΕΚ έχασε τον πρώτο λόγο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και καθιστά απόλυτο οριακό το ματς της Μ. Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πολλά μπορούν να λέγονται εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά η αλήθεια του γηπέδου δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Στην ειδική βαθμολογία αυτών των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών που έχουν διεξαχθεί, η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση του πίνακα! Δίχως νίκη, με μόλις δύο βαθμούς από τις δυο ισοπαλίες εκτός έδρας – με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό – μοιάζει επόμενο, να μην ελέγχει πλέον την κατάσταση από τα δικά της πόδια.

Είναι ενδεικτικό, πως σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, προπορεύονται στην ειδική βαθμολογία οι ΠΑΟΚ (και με ματς λιγότερο μάλιστα) και Παναθηναϊκός που έχουν από δύο νίκες, ακολουθούν οι Ολυμπιακός (επίσης με ματς λιγότερο) και Αρης που έχουν συγκεντρώσει από πέντε πόντους, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα – επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ – έχει ήδη ένα βαθμό περισσότερο, καθώς έχει τρεις από τις ισάριθμες ισοπαλίες με Ολυμπιακό, Αρη και Παναθηναϊκό!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταιριάζει στην ΑΕΚ

Δίχως νίκη στα τέσσερα ματς, έχοντας πλήρη αποτυχία εντός ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ φαντάζει απόλυτα εύλογο πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η νίκη στα Γιάννινα είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς έπειτα θα πρέπει να υπάρξουν υπερβάσεις, που η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει πείσει πως μπορεί να πετύχει. Είναι κομβικές οι νίκες, ειδικά κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου. Και το μόνο συν της ΑΕΚ στη διαδικασία, είναι πως ο ΠΑΣ Γιάννινα συγκαταλέγεται μεταξύ των λίγων ομάδων που έκανε ζευγάρωμα νικών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Για την ακρίβεια, η ΑΕΚ είχε νικήσει με 2-1 στα Ιωάννινα στον πρώτο γύρο με δραματικό τρόπο και γκολ του Σάκχοφ στο φινάλε, ενώ επικράτησε και με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Ανάλογο επίτευγμα έχει υπάρξει μόνο κόντρα στον Ιωνικό (3-0 στην πρεμιέρα της σεζόν στο ΟΑΚΑ και 1-0 στη Νίκαια), στη Λαμία (1-0 στο ΟΑΚΑ και 2-0 στη Φθιώτιδα), με τον Ατρόμητο (3-0 στο ΟΑΚΑ και 2-0 στο Περιστέρι). Δηλαδή, μόνο τέσσερις από τις 13 ομάδες της κατηγορίας!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News