ΑΕΚ: Η δύσκολη εξίσωση με τα συμβόλαια

Με πολλά ερωτηματικά για τα πρόσωπα που εν τέλει θα πάρουν τις αποφάσεις και πως θα βγει η ομάδα από αυτήν τη διαδικασία, η ΑΕΚ ξεκινά σταδιακά τις κινήσεις για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Σημαίνοντα ρόλο στη διαδικασία έχει αναλάβει ο Ματίας Αλμέιδα, που πέραν της προσωπικής άποψης που έχει σχηματίσει από την παρακολούθηση αγώνων, έχει ξεκινήσει ήδη επαφές σε προσωπικό επίπεδο με όλους τους παίκτες.

Κίνηση αναγκαία και σημαντική προτού δώσει την τελική του γνωμοδότηση αναφορικά με ποιους κρίνει απαραίτητους για την ΑΕΚ της επόμενης χρονιάς. Βλέπετε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, το ρόστερ της ΑΕΚ είναι γεμάτο από παίκτες που συνοδεύονται από ερωτηματικά για την αγωνιστική επόμενη μέρα τους. Γιατί, για την ΑΕΚ υπήρχαν οι «εύκολες» αποφάσεις με τους Σιμόες και Σάκχοφ, τα συμβόλαια των οποίων έληγαν και αποτελούν ήδη παρελθόν, αλλά δεν είναι οι μόνοι που θα περάσουν την πόρτα της εξόδου.

Εάν η ΑΕΚ θέλει να κάνει σημαντικές ανακατατάξεις στο ρόστερ της, θα πρέπει να βρει λύσεις και να πουλήσει παίκτες ή να αναλάβει το κόστος και να «σπάσει» συμβόλαια. Διαδικασία που φαίνεται πως τη δυσκολεύει αρκετά. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος όσα συνέβησαν μόλις τον περασμένο Γενάρη, όταν εν τέλει βρέθηκαν στο φινάλε μετά κόπων και βασάνων λύσεις για τους Ινσούα (έμεινε ελεύθερος με αποζημίωση) και Νταντσένκο (παραχωρήθηκε δανεικός για ενάμιση χρόνο), αλλά ο Μπακάκης ξέμεινε στο ρόστερ.

Το δύσκολο καλοκαίρι της ΑΕΚ

Σε αυτό το καλοκαίρι, η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει λύσεις σε υποθέσεις που εκκρεμούν – όπως είναι του Μπακάκη – αλλά και πως θα χειριστεί παίκτες που βρίσκονται με το…ενάμιση πόδι εκτός ΑΕΚ, όπως ο Λε Ταλέκ, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο. Ο Γάλλος δεν είναι ο μοναδικός, καθώς στην ίδια κατηγορία – έστω και όχι τόσο ξεκάθαρα – εντάσσονται και οι Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Αμραμπατ, Μάνταλος, Τάνκοβιτς και ενδεχομένως και άλλοι.

Συν τοις άλλοις, με δεδομένη την απώλεια των ευρωπαϊκών εσόδων, είναι δεδομένο πως για να διατηρήσει οικονομική ισορροπία η ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει και να πουλά. Και αυτό δεν είναι βέβαιο πως θα μπορεί να αφορά παίκτες από εκείνους που δεν υπολογίζονται, αλλά να ανοίξει κουβέντα και για άλλους που ενδεχομένως μπορούν να προσελκύσουν ενδιαφέρον, όπως οι Γκαρσία και Σιμάνσκι. Με στόχο να δημιουργηθεί ένα ρόστερ, όπου δεν θα υπάρχει κανείς που ξέμεινε επειδή υπήρξε αδυναμία να βρεθεί λύση για να «σπάσει» το συμβόλαιο του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News