ΑΕΚ: Η βραδιά στην Τούμπα που (δεν) άλλαξε την ζωή του Σάμπα

Είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται πως την μεταγραφή του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς στην ΑΕΚ, την είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, τον Οκτώβρη του 2018. Ακόμα λιγότεροι θυμούνται πως για τον 19χρονο τότε, χαφ από την Ζέλεσνιτσαρ, έριχναν κλεφτές ματιές ουκ ολίγες ιταλικές ομάδες.

Αυτό που σίγουρα κανείς δεν έχει ξεχάσει, είναι πως πρόκειται για τον γιό του τεράστιου Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Και είναι πως αυτό που ακόμα πολλοί αναρωτιούνται, είναι τι έχει πάει στραβά και δεν έχει καταφέρει να δείξει πράγματα στην ΑΕΚ. Όχι για φέτος, που χρειάζεται στο φινάλε της σεζόν να μπει για δεύτερη φορά στο χειρουργείο μέσα σε λίγους μήνες, για να απαλλαχτεί από το πρόβλημα στον αστράγαλο. 

Η χαμένη ευκαιρία του γιου του Σαμπανάτζοβιτς στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι πως για τον “Σάμπα” τζούνιορ, η πιο κομβική μέρα, έμοιαζε να είναι εκείνη της 12ης Γενάρη του 2020 και ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ήταν τότε που ο Μασίμο Καρέρα, είχε αποφασίσει να παίξει στα χαφ το “χαρτί” του νεαρού μέσου. Ο Ιταλός μετρούσε λιγότερο από δυο μήνες στον πάγκο της ΑΕΚ και έψαχνε λύσεις και ένταση για την μεσαία του γραμμή. Μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Καρέρα έδωσε θέση βασικού στον Σαμπανάτζοβιτς σ’ ένα ματς με τον Παναιτωλικό. Μέχρι εκεί το παιχνίδι, ο “Σάμπα” είχε κάνει μόλις 18 λεπτά ως αλλαγή σ’ ένα 5-0 επί του Πανιωνίου στο τελευταίο ματς του Κωστένογλου.

Ο Καρέρα είχε αποφασίσει πως με τον Σαμπανάτζοβιτς βασικό στα χαφ, η ΑΕΚ θα πάει να παίξει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ούτε η ομάδα ήταν κακή, ούτε ο Σάμπα, αλλά το ματς χάθηκε με 1-0. Εκεί έμοιαζε πως ήταν η ευκαιρία που περίμενε ο “Σάμπα” για να φωνάξει “παρών” στο ροτέισον της ΑΕΚ στα χαφ. Ο Καρέρα είχε διαφορετική άποψη. Από εκείνο το ματς στην Τούμπα, ο Σαμπανάτζοβιτς έπαιξε ξανά βασικός μόλις σ’ ένα παιχνίδι. Ο Ιταλός προπονητής δεν του εμπιστεύτηκε ποτέ ξανά, θέση στην ενδεκάδα. 

Την επόμενη σεζόν έκανε μόλις 11 αγωνιστικά λεπτά μέχρι και τον Γενάρη, γύρισε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Ζελέσνιτσαρ, αλλά πέρυσι το καλοκαίρι επέστρεψε για την δεύτερη και όχι για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Τώρα είναι πλέον στα 23 του χρόνια, έκανε χειρουργείο για να απαλλαχτεί από το πρόβλημα στον αστράγαλο και ελπίζει πως θα βρεί μια ακόμα ευκαιρία, να αποδείξει πως μπορεί να ακολουθήσει κάποια από τα βήματα του πατέρα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News