AEK: Η αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τον Βράνιες

Το ότι ουδείς εντός ΑΕΚ ήταν ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία του Βόσνιου στόπερ Όγκνιεν Βράνιες, δεν αμφισβητείται.
 
Ειδικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης όμως, είχε ένα λόγο παραπάνω να αισθάνεται προδομένος καθώς του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι μέσα του υπήρχαν ισχυρές αμφιβολίες τις οποίες είχε εκδηλώσει και δημόσια. Τότε που τον είχε αποκαλέσει καμένα λάδια.
 

H ζαριά του Μελισσανίδη δεν αποδείχτηκε ούτε καλή, ούτε πετυχημένη! 

 
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ θεώρησε ότι στα χρήματα του Βράνιες (450.000 ευρώ ετησίως) άξιζε το ρίσκο. Πίστεψε ότι θα έβρισκε ξανά τη χαρά του παιχνιδιού και τον εαυτό που είχε παρουσιάσει κατά τις δύο προηγούμενες θητείες του όταν ήταν ομολογουμένως εξαιρετικός. Όμως η ζάρια δεν ήταν αυτή τη φορά καλή και πετυχημένη. Και πέραν του αγωνιστικού και της αδυναμίας του 33χρονου αμυντικού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας, προστέθηκε η περίεργη συμπεριφορά του από ένα σημείο της σεζόν και μετά. 
 
Αρχικά ο Βράνιες ήταν τύπος και υπογραμμός, παρόλο που η εικόνα του στο γήπεδο ήταν πολύ μακρινή από τον καλό αμυντικό που μας είχε συνηθίσει να είναι. Ωστόσο όσο η χρόνια προχωρούσε και η ομάδα παρουσιαζόταν ολοένα και πιο προβληματική, ο ίδιος θυμήθηκε τον παλιό κακό εαυτό του. Κάθε φορά που συνειδητοποιούσε μέσα από τις προπονήσεις ότι δεν θα παίξει στο επόμενο ματς, παρουσιαζόταν αδιάφορος και δημιουργούσε υποψίες ότι προφασιζόταν μικροτραυματισμούς για να μην είναι στην αποστολή.
 

Οι ξαφνικοί μικροτραυματισμοί και το ξέσπασμα του Βράνιες στο viber

 
Τα πράγματα ωστόσο έγιναν ακόμα χειρότερα κατά τη διάρκεια των play-off. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος χτύπησε το καμπανάκι για κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίνονταν στο βαθμό που έπρεπε στις προπονήσεις. Τους είπε ότι αν δεν αλλάξουν την εικόνα τους άμεσα, δεν θα υπολογίζονται για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Στην παρέα αυτή συμπεριλαμβανόταν και ο Βράνιες από τον οποίο ο υπηρεσιακός προπονητής περίμενε να είναι μπροστάρης της προσπάθειας για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και όχι αυτός που θα τραβούσε την ομάδα προς τα πίσω.
 
Ο Βόσνιος στόπερ όχι απλώς δεν πήρε σοβαρά αυτή την κατάσταση αλλά συνέχιζε να παρουσιάζεται δύστροπος και χαλαρός στις προπονήσεις, με συνέπεια να μένει διαρκώς στον πάγκο. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν θα αλλάξει τότε ξεκίνησε να εμφανίζει εβδομάδα με την εβδομάδα και έναν διαφορετικό μικροτραυματισμό. Ωστόσο το ποτήρι της υπομονής (αλλά και της οργής) των ανθρώπων της ΑΕΚ ξεχείλισε όταν σε μία συζήτηση της ομάδας στο γκρουπ που ο προπονητής και οι παίκτες διατηρούσαν στο viber, ο Βράνιες φερεται ότι είχε ένα πολύ απρεπές ξέσπασμα μιλώντας άσχημα για πολλούς αλλά και για την ομάδα.
 
Το περιστατικό κρατήθηκε κρυφό και δεν έφτασε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αγώνων της ΑΕΚ στα play-off ούτε στο Δημήτρη Μελισσανίδη. Όταν όμως οι αγώνες τελείωσαν ο μεγαλομέτοχος γι αυτό ενημερώθηκε και συνειδητοποίησε μία και για πάντα αυτή τη φορά, ότι όσο κι αν το προσπάθησε με τον Βράνιες, αυτός έχει όντως κάψει τα λάδια του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News