ΑΕΚ: Η άφιξη του Αλμέιδα επισπεύδει τις αλλαγές

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει να βαδίζει η ΑΕΚ. Είναι τόση η σκόνη που σηκώνεται γύρω από την ομάδα αυτήν την εποχή, που ελάχιστοι μπορούν να δουν καθαρά το μέλλον.

Οι μέρες περνούν, αλλά από το σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Αρη και έπειτα, οι ουσιαστικές εξελίξεις στην ΑΕΚ αφορούν την απόφαση να κλείσει το θέμα Μάνταλου με παραμονή του παίκτη και τις αποχωρήσεις των Νίκου Κορομηλά (επί τρεις δεκαετίες φροντιστή και «ψυχή» των αποδυτηρίων) και Γιώργου Καλτσίδη (υπεύθυνου ασφαλείας της ομάδας τα τελευταία χρόνια).

Ολα τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμα μέσα στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ολες αυτές τις ημέρες, υπάρχει σειρά επαφών του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ με πρόσωπα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το στελεχιακό δυναμικό και παράλληλα να δώσουν αέρα ανανέωσης στην ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν υπάρξει επαφές με πρώην στελέχη όπως οι Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Μπρούνο Αλβες και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, υπάρχουν σκέψεις για αναβαθμίσεις όπως με τον Νίκο Γεωργέα και γίνονται επαφές και με τεχνοκράτες.

Τι μπορεί να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων; Η άφιξη του Ματίας Αλμέιδα στην Αθήνα την Κυριακή. Η παρουσία του Αργεντινού τεχνικού από τόσο νωρίς, με την προετοιμασία να ορίζεται για να αρχίσει στις αρχές Ιουλίου, δείχνει πως έρχεται για να βάλει σε σειρά πολλά πράγματα. Και φαντάζει απόλυτα λογικό, πως ο Αλμέιδα θα πρέπει να ξέρει με ποιους θα συνεργάζεται και θα πορευθεί εξ αρχής, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις και νέα δεδομένα στην πορεία.

Οι προβληματισμοί του Μελισσανίδη

Από την ΑΕΚ υπάρχει η εκτίμηση – γιατί η βεβαιότητα βρίσκεται μόνο στον Μελισσανίδη και ουσιαστικά ουδείς γνωρίζει πότε θα συμβούν πράγματα – πως δεν θα υπάρξουν άμεσες και μαζικές ανακατατάξεις στο στελεχιακό δυναμό. Πως σταδιακά θα ανακοινώνονται συνεργασίες, δεδομένου πως υπάρχει πλέον και αρκετός χρόνος για να συσταθεί το νέο τιμ του σχεδιασμού. Ετσι κι αλλιώς, σε αυτήν τη φάση μιλάμε πιο πολύ για προσθήκες και λιγότερο για αποχωρήσεις.

Ο Μελισσανίδης προβληματίζεται για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Υπάρχουν καταστάσεις στην καθημερινότητα των Σπάτων – προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και οι δύο απομακρύνσεις – που δεν του άρεσαν καθόλου. Επίσης, είναι δεδομένο πως θέλει περισσότερο δυναμισμό σε θέσεις γύρω από την ομάδα. Ετσι μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο μόνος που σχεδόν δεδομένα βρίσκεται προ των πυλών είναι ο Μπρούνο Αλβες, που στα παιχνίδια θα είναι σίγουρα στον πάγκο, αν και δεν θα είναι εκείνος που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Βασίλης Δημητριάδης, αλλά θα έχει περισσότερο ρόλο «Καρεμπέ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News