ΑΕΚ: Γαλανόπουλος όπως Μάνταλος, Λόπες, Λαμπρόπουλος και Γιόχανσον

Προφανώς και η πιο δύσκολη στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή, είναι αυτή ενός σοβαρού τραυματισμού. Και τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια πως παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και το ίδιο το κλαμπ μαζί, έχουν περάσει αρκετές τέτοιες στιγμές. Τελευταία τέτοια περίπτωση, είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με τραυματισμό χαμηλά στο πόδι, με αποτέλεσμα τα τελευταία δυο χρόνια, να έχει παίξει μόλις τρεις γεμάτους μήνες μπάλα. Ωστόσο η ΑΕΚ αποδεικνύει και σ’ αυτή την υπόθεση, πως έχει ως πάγια τακτικά να στηρίζει εμπράκτως τους παίκτες που περνούν τέτοια περιπέτεια. Και όπου “εμπράκτως”, βάλτε τις προτάσεις για νέα συμβόλαια. 

Η ΑΕΚ ήδη από τον περασμένο Γενάρη κατέθεσε πρόταση στον Γαλανόπουλο για την ανανέωση του συμβολαίου, το οποίο κανονικά λήγει το 2023. Μάλιστα τότε ο διεθνής χαφ, ήταν ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας, μετά το δεύτερο χειρουργείο που είχε κάνει τον περασμένο Οκτώβρη. Ακόμα δεν έχει πάρει η ΑΕΚ απάντηση, ωστόσο η πρόταση αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο Γαλανόπουλος δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που εν μέσω σοβαρού τραυματισμού, πήρε στα χέρια του πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου. Έχουν προηγηθεί και άλλοι κιτρινόμαυροι. Ο Πέτρος Μάνταλος, όταν τον Νοέμβρη του 2017 έπαθε τους δεύτερους χιαστούς, η ΑΕΚ του είχε προσφέρει συμβόλαιο και μάλιστα πενταετές. Λίγους μήνες πριν, τον Απρίλη του 2017, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έπαθε επίσης χιαστούς. Και το ίδιο βράδυ, ενημερώθηκε πως υπάρχει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου μέχρι και το 2020. Όπως συνέβη και με τον Έλντερ Λόπες, επίσης όταν έπαθε χιαστούς τον Σεπτέμβρη του 2018. 

Τόσο ο Μάνταλος, όσο και ο Λαμπρόπουλος με τον Λόπες, είχαν ανανεώσει τότε τα συμβόλαια τους. Αντίθετα δεν είχε γίνει το ίδιο με τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός μέσος μπαίνοντας στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του, είχε αποφασίσει από πολύ νωρίς και είχε ενημερώσει και την ΑΕΚ, πως δεν είχε σκοπό να ανανεώσει, καθώς ήθελε να δοκιμάσει σ’ ένα άλλο πρωτάθλημα. Στην πορεία εκείνης της σεζόν, τραυματίστηκε σοβαρά και ο Σουηδός μέσος. Και μάλιστα η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, φαινόταν να αργεί. Η ΑΕΚ του πρότεινε ξανά την ανανέωση του συμβολαίου. Ωστόσο ο Γιόχανσον επέμεινε στην απόφαση του να φύγει. Μετακόμισε στην Ρεν, όμως εκεί δεν κατάφερε να αγωνιστεί σχεδόν καθόλου.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News