ΑΕΚ: Ετσι παλεύει να δελεάσει τον Κριχόβιακ

Το βράδυ της Τρίτης, ανάμεσα στα άλλα δεινά που συνέβαιναν στην ΑΕΚ, έπεσαν και οι τίτλοι τέλους για τη σύντομη παρουσία του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Ο Πολωνός αποχώρησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης – κατά κάποιες πηγές αναχώρησε άμεσα μάλιστα για το αεροδρόμιο προκειμένου να φύγει από τη χώρα – και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του. Αν και για να είμαστε ακριβείς, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο αυτό το «αντίο». Η ΑΕΚ – ακόμα και έπειτα από το ευρωπαϊκό κάζο – θα κάνει την προσπάθεια της να δελεάσει τον Κριχόβιακ.

Προφανέστατα, η ΑΕΚ δεν μπορεί ούτε να αγοράσει τον Κριχόβιακ από την Κράσνονταρ, ούτε καν να προσφέρει κατά προσέγγιση έστω τα 3 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν βάσει συμβολαίου του με τους Ρώσους. Η ΑΕΚ μπορεί να προσφέρει στον Πολωνό ένα καλό περιβάλλον, τη δυνατότητα να αναλάβει ηγετικό ρόλο με ηγεμονικό – για τα «κιτρινόμαυρα» στάνταρ – συμβόλαιο, πολυετή δέσμευση και προοπτική για το μέλλον. Ας τα εξηγήσουμε όλα αυτά.

Για τον Κριχόβιακ προφανώς και έχει θετική άποψη ο Αλμέιδα. Μπορεί να κινήθηκε στο ρελαντί σε αυτό το διάστημα που βρέθηκε στην ΑΕΚ, καθώς ερχόταν από χειμερινή προετοιμασία και είχε πολύμηνη αποχή από αγώνες, αλλά η κλάση του ξεχώρισε μέσα στο γήπεδο σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Δεν έτρεχε πάνω κάτω, δεν απέφυγε αρκετά λάθη, αλλά είχε ποιότητα που ξεχείλιζε και γέμιζε όλη τη μεσαία γραμμή.

Βασιλικό συμβόλαιο

Ετσι, η ΑΕΚ θα ήθελε να διατηρήσει τον Κριχόβιακ, προσδοκώντας πως με προετοιμασία και περισσότερο χρόνο, θα θυμίζει τον παίκτη της Σεβίλλης και της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι «κιτρινόμαυροι» φέρεται πως ετοιμάζουν γενναία πρόταση. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει σε πρόταση τριετούς διάρκειας για τον 32χρονο άσο, με αποδοχές που θα αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ητοι, 4,5 εκατ. ευρώ, μέσα στα οποία θα περιλαμβάνονται αρκετά μπόνους, ατομικών και ομαδικών στόχων.

Συν τοις άλλοις, έστω και εάν είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια κουβέντα, στην ΑΕΚ θα έβλεπαν μια προσωπικότητα σαν τον Κριχόβιακ εντός της ομάδας. Προοπτική που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Πολωνό, που βλέπει ήδη και στην επόμενη μέρα του, μακριά από το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αναγκαία συνθήκη για να συμβούν όλα αυτά θα είναι να βρει ο Κριχόβιακ λύση στο συμβόλαιο με την Κράσνονταρ, η οποία ξόδεψε 4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News