ΑΕΚ: Επιλογή στα στόπερ με παρόν και μέλλον

Ο Οφρυδόπουλος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε τρία στόπερ και θα δείξει πολλά για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το κρίσιμο ματς με τον Αρη, από το αποτέλεσμα του οποίου φαίνεται πως μπορεί να ξεκαθαρίσουν πολλά αναφορικά με την ευρωπαϊκή έξοδο.

Συνάμα όμως, μπορεί να είναι η συγκεκριμένη αναμέτρηση και ένα καλό πρόκριμα αναφορικά με όσα θα συμβούν στην ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας της. Η διαθεσιμότητα και των τριών που έχουν βγάλει την τρέχουσα σεζόν (Βράνιες, Μήτογλου, Τζαβέλλα) βάζει σε σκέψεις για άμεσα, αλλά και μελλοντικά.

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επιβεβαιώθηκε πως ο Βράνιες βρίσκεται στα χειρότερα του. Είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση, παρατεταμένη κρίση από το ξεκίνημα της σεζόν και δεν μπορεί να ταιριάξει επ’ ουδενί με τον Τζαβέλλα, αλλά ζορίζεται και με τον Μήτογλου. Το δίδυμο Βράνιες, Τζαβέλλα που αρχικά προοριζόταν για βασικό έχει τελειώσει εδώ και καιρό, το θέμα είναι αν ο Οφρυδόπουλος θα επιλέξει ξανά Μήτογλου και Τζαβέλλα, που είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει.

Η άμυνα της ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα φέτος και το κέντρο της είναι μια από τις βασικές αιτίες. Οσο και αν οι μεταγραφές για την επόμενη περίοδο είναι σε τελείως θεωρητικό επίπεδο – ενόσω της συμφωνίας με τον προπονητή και των πιθανών ανακατατάξεων στο κομμάτι του σχεδιασμού – είναι σχεδόν δεδομένο, πως θα πρέπει να βρεθεί λύση με έναν ηγέτη για το κέντρο της «κιτρινόμαυρης» οπισθοφυλακής.

Οι πέντε αμυντικοί της ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ υπάρχει απογοήτευση από την εικόνα που εμφανίζεται φέτος ο Βράνιες. Είναι δεδομένο, ότι ο Βόσνιος αμυντικός δεν είναι ο παίκτης που ήξεραν όλοι στις προηγούμενες παρουσίες του στην Ενωση. Τα χρόνια πέρασαν, ο Βράνιες δεν μπορεί να στηρίζεται στα αθλητικά του προσόντα και αυτό φαίνεται πως τον έχει μπλοκάρει. Είναι μακριά από τον καλό εαυτό του, βρίσκεται σε μια προβληματική κατάσταση και προβληματίζει για το μέλλον, όντας δεσμευμένος με την ΑΕΚ για ακόμα μια σεζόν.

Λίγο καλύτερα, αλλά σε καμία περίπτωση κοντά στις προσδοκίες που υπήρχαν το καλοκαίρι, είναι τα πράγματα για τον Γιώργο Τζαβέλλα. Εκτιμάται ιδιαίτερα η ηγετική παρουσία στα αποδυτήρια, ο τρόπος που κατευθύνει την ομάδα, η δυνατότητα να βγάζει την μπάλα από πίσω που δεν υπάρχει σε άλλον αμυντικό της ΑΕΚ. Βέβαια, όλα αυτά απέχουν από όσα θέλει η ΑΕΚ από τον ηγέτη της άμυνας της και σίγουρα, ο Τζαβέλλας δεν φαίνεται να καταλαμβάνει θέση βασικού για τα μελλοντικά σχέδια.

Οσον αφορά τον Μήτογλου, αναμφίβολα είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Εξελίσσεται συνεχώς, αν και υπάρχουν στιγμές με φτηνά λάθη μέσα στα παιχνίδια, που πιθανότατα λόγω απειρίας, δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Ο Σβάρνας έτσι και αλλιώς φαίνεται πως διανύει τις τελευταίες ημέρες του στην ΑΕΚ, ενώ ο Λάτσι είναι τεράστιο θέμα και στην Ενωση θα πρέπει να αποφασίσουν πολύ σοβαρά πως θα χειριστούν την εξέλιξη του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News