ΑΕΚ: Επιλογή με προοπτική ο Αλμέιδα

Στην εποχή του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται πλέον (ημί)επισήμως η ΑΕΚ.

Διότι, ναι μεν δεν επιβεβαιώνεται κάτι σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τον Αργεντινό τεχνικό, αλλά ο κόσμος το έχει… τούμπανο και στην ΑΕΚ κρυφό καμάρι. Γι’ αυτό άλλωστε και υπήρξαν διευκρινήσεις, πως η χρονική διάρκεια της συνεργασίας θα έχει τριετή διάρκεια (2+1 χρόνια), με τον Αλμέιδα να έρχεται άμεσα στην Αθήνα και πιθανότατα να μεταβαίνει στην Τούμπα για να δει το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Στην ΑΕΚ θέλουν να θωρακίσουν τον νέο προπονητή και να δείξουν με κάθε τρόπο, πως πιστεύουν ακράδαντα στην επιλογή του. Μια δέσμευση με 1+1 χρόνο, θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασχετικά σε έναν σύλλογο που έχει εξελιχθεί σε…προπονητοφάγο. Οχι βέβαια, πως οι πολυετείς δεσμεύσεις – πρόσφατη είναι σχετικά η επέκταση της συνεργασίας με τον Γιαννίκη ως το 2024 προτού αποχαιρετήσει οριστικά – σημαίνουν απαραίτητα κάτι, αλλά δίνουν αίσθηση σιγουριάς.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι επιτελείς της ΑΕΚ έχουν πειστεί από τη δίψα, τη γνώση, τη θέληση του Αλμέιδα να κάνει δια της ΑΕΚ το ευρωπαϊκό άλμα στην καριέρα του ως προπονητής. Στην Ενωση είναι πεπεισμένοι, πως αν και νέος ακόμη σε ηλικία, έχει δεκαετή εμπειρία από δυνατά πρωταθλήματα της Αμερικής, όπου δοκιμάστηκε και σε διαχείριση υψηλών απαιτήσεων, ειδικά με την Τσίβας στο Μεξικό όπου είχε και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Σε βάθος χρόνου η συμφωνία

Κρίνεται σημαντικό στα κριτήρια της ΑΕΚ, πως ο Αλμέιδα έχει αξιοπρόσεκτα μεγάλο διάστημα παραμονής, τόσο στην ομάδα της Γκουαδαλαχάρα, όσο και στο Σαν Χοσέ του MLS. Συνολικά, σε αυτήν την προπονητική πορεία του, ο Αλμέιδα «δένεται» με τα projects στα οποία δουλεύει και δεν είναι τυχαίο πως το μικρότερο διάστημα που έχει μείνει σε κάποια ομάδα ήταν 16 μήνες. Διάστημα, που μοιάζει τεράστιο για τα δεδομένα της ΑΕΚ.

Ετσι, αν και πάντα υπήρχε η αίσθηση πως κάτι ακόμη συζητιόταν στο παρασκήνιο, αυτό μάλλον αφορούσε περίπτωση ή περιπτώσεις για τις οποίες στην ΑΕΚ είχαν πάρει την απόφαση πως είτε δεν υπήρχαν ρεαλιστικές ελπίδες, είτε θα χρειάζονταν να περιμένουν πολύ και χωρίς καμιά εγγύηση, ότι μετά το μακρύ διάστημα αναμονής θα υπάρξει κάποια συμφωνία. Ετσι, κατέληξαν στην επιλογή του Αλμέιδα και μαζί επιχειρούν το νέο ξεκίνημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News