ΑΕΚ: Επένδυση στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή

Η εποχή Αλμέιδα ξεκίνησε για την ΑΕΚ και με δεδομένο πως πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα – σε μικρό χρονικό διάστημα εάν προκύψει και ευρωπαϊκό έξοδος μάλιστα – είναι εύλογο να υπάρχει κινητικότητα στις μεταγραφές.

Προτού φύγει καν από την Ελλάδα όπου είχε έρθει για να δει πράγματα στην ΑΕΚ, ο Αργεντινός τεχνικός ήταν αρκετά ξεκάθαρος για το σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σχετική βεβαιότητα είναι πως αποτελεί κεντρική απόφαση να υπάρξει πλέον προτεραιότητα σε μεταγραφική ενίσχυση με παίκτες υψηλού επιπέδου στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Ειδικά στον άξονα, σε στόπερ και χαφ δηλαδή, στην ΑΕΚ εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε προσθήκες παικτών προσφέροντας ακριβά συμβόλαια, όπως συνέβη στο παράθυρο με τους Ρώσους για τον Κριχόβιακ. 

«Αραούχο» για άμυνα και χαφ

Είναι μια παραδοχή, πως εδώ και χρόνια η ΑΕΚ έχει ξοδέψει αρκετά για τα φορ της (πέραν του Αραούχο, στο παρελθόν υπάρξαν κινήσεις με Λιβάγια, Ολιβέιρα, Πόνσε), αλλά δεν έχει πράξει το αντίστοιχο για την άμυνα. Αλλοτε βολεύτηκε με λαβράκια τύπου Βράνιες, άλλοτε δεν έκανε απλά καλές επιλογές, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Και φέτος, αποτελεί κοινή απόφαση πως όλο αυτό πρέπει να αλλάξει. Η ΑΕΚ έχει στοχεύσει σε κινήσεις πρώτης γραμμής για την ενίσχυση της σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

Κατά πληροφορίες, ο Αλμέιδα διέκρινε μεγάλο ζήτημα στον άξονα. Ειδικά μεσοαμυντικά, ο Αργεντινός είδε αρκετά κενά στην ΑΕΚ και φαίνεται πως έχει συζητήσει με τους υπεύθυνους του σχεδιασμού να υπάρξουν τουλάχιστον τρεις προσθήκες πρώτης γραμμής στον άξονα, με στόπερ, χαφ και δημιουργικό μέσο. Ως δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ ψάχτηκε για τον Μπεναβίδες, αλλά εκείνος απ’ ότι φαίνεται θα ανανεώσει με την Ιντεπεντιέντες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News