ΑΕΚ: Ένας ρόλος σαν του Καρεμπέ για τον Μπρούνο Άλβες

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του σε ηλικία 40,5 ετών και με τελευταίο σταθμό της τεράστιας καριέρας του, τον Απόλλωνα Σμύρνης. Έκτοτε, τα σενάρια ενεργοποίησής του στην ΑΕΚ, δίνουν και παίρνουν.

Ασφαλώς, όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν βάση. Άλλωστε και ο ίδιος εκφράστηκε ανοιχτά και με θέρμη για το ενδεχόμενο αλλαγής σελίδας στην επαγγελματική ζωή του, μέσα από την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Συζητήσεις έχουν υπάρξει και το μοναδικό αγκάθι που υπάρχει, είναι η εύρεση του σωστού ρόλου.

Η ΑΕΚ και το… κουμπί που πρέπει να πατήσει ο Μπρούνο Άλβες

Για τον Μπρούνο Άλβες, με αυτή την έξοχη καριέρα, έχει μεγάλη σημασία το να ενεργοποιηθεί σε έναν τομέα για τον οποίο θα είναι απόλυτα βέβαιος πως θα γίνει λειτουργικός. Δεν είναι μια απλή διαδικασία η επόμενη ημέρα για έναν σπουδαίο του ποδοσφαίρου, ο οποίος πρώτα πρέπει να πατήσει το κουμπί της μεγάλης αλλαγής, σκοτώνοντας τον παίκτη μέσα του. Μετά από 27 χρόνια μέσα στα γήπεδα, ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας, πρέπει να νιώσει σίγουρος.

Αυτό προσπαθούν να βρουν τον τελευταίο καιρό με την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη ειδικότερα. Αν για παράδειγμα ο Άλβες θεωρεί ότι του ταιριάζει ένας ρόλος που ήδη ανήκει σε άλλον, όπως για παράδειγμα του τεχνικού ή του εκτελεστικού διευθυντή, τότε υπάρχει θέμα σοβαρό. Αν ωστόσο έχει κάτι άλλο κατά νου, το οποίο θα μπορεί να συνδυάζεται με τους υπάρχοντες προς όφελος της ομάδας, θα είναι το ιδεατό.

Η βάση της πρότασης από την πλευρά της Ένωσης, αφορά σ’ έναν διευρυμένο ρόλο που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται στην ομάδα. Το να γίνει ο Άλβες κάτι σαν και αυτό που είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ για τον Ολυμπιακό, δηλαδή ένας σύμβουλος στρατηγικής της ομάδας, ώστε να μην περιορίζεται αυστηρά εντός αυτής αλλά να απλώσει τα δίχτυα του στο εξωτερικό, χτίζοντας σχέσεις με άλλους συλλόγους κι ασφαλώς με δίκτυα εκπροσώπων παικτών.

Αυτή είναι μια θέση εργασίας που μάλλον του ταιριάζει καλύτερα και δεν θα λειτουργήσει περιοριστικά όσον αφορά στη δράση του. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα της ανοίξει ορίζοντες και θα την παρασύρει λίγο πιο έξω από το αναχρονιστικό πλαίσιο που την κατατρέχει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News