AEK: Έλληνες σε δυσμένεια, ιστορία που επαναλαμβάνεται

ΑΕΚ: Έλληνες σε δυσμένεια και ΑΕΚ, ιστορία που επαναλαμβάνεται από τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μπακασέτα στον Μπακάκη, τον Μάνταλο και τον Σβάρνα

Με έναν περίεργο τρόπο, η Ένωση καταφέρνει να αναγεννά τις καριέρες Ελλήνων παικτών και ακολούθως είτε να τους δείχνει την πόρτα της εξόδου, είτε να τους προτρέπει να ακολουθήσουν από μόνοι τους αυτό το δρόμο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και αξιοσημείωτα. Από την περίοδο ακόμα που η ομάδα ερχόμενη από τη Β’ Εθνική, έφτασε στο σημείο να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, το 2016, ξεκίνησε το «ροκάνισμα» των γηγενών παικτών της. Από εκείνη τη φουρνιά, ο Χρήστος Αραβίδης, ο Βαγγέλης Πλατέλλας, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο Άνταμ Τζανετόπουλος και ο Γιάννης Ανέστης, έγιναν οι πρώτοι που είδαν τις καριέρες τους να εκτοξεύονται μέσα από την ΑΕΚ, αλλά αμέσως μετά να ακολουθεί η ανώμαλη προσγείωση.

Στην πορεία, ήταν τα μέλη της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 2018. Με εξέχουσα μορφή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ο οποίος από την πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας αναγνωρίζεται ως ο πολυτιμότερος παίκτες εκείνης της μαγικής για την ΑΕΚ σεζόν, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έκανε αήττητη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ κι έφτασε έως τον τελικό Κυπέλλου.

Από τον Μπακασέτα και τον Λαμπρόπουλο στον Μπακάκη, τον Μάνταλο και τον Σβάρνα

Την επόμενη σεζόν, ξεκίνησε η εσωτερική διαδικασία αποδόμησης των Τάσου Μπακασέτα και Βασίλη Λαμπρόπουλου. Βρέθηκαν εκτός ομάδας επειδή υπήρχε διαφωνία στο οικονομικό για τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους. Ο πρώτος επέστρεψε υπογράφοντας με όσα η ΑΕΚ του πρότεινε, αλλά έχοντας βάλει στόχο να φύγει το καλοκαίρι, όπως και έγινε με εξευτελιστικό για την αξία του οικονομικό αντάλλαγμα (μόλις 500.000 ευρώ).

Ο δεύτερος δεν πήρε ποτέ την άδεια να ξαναμπεί σε αγώνες της ομάδας κι έφυγε τελικά ως ελεύθερος. Αργότερα, ήταν η σειρά του επίσης πρωταθλητή Γιώργου Γιακουμάκη που επίσης δεν βρήκε ποτέ στην Ένωση αυτό που έψαχνε στην καριέρα του, να αποχωρήσει. Το δρόμο του εξωτερικού μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2018 είχε ακολουθήσει εκ νέου ο Παναγιώτης Κονέ, καθώς η ΑΕΚ δεν του έδινε ικανό χρόνο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την Ουντινέζε, στην οποία τότε άνηκε.

Στην τωρινή ΑΕΚ, εκτός ομάδας έχουν επί της ουσίας βρεθεί ο Μιχάλης Μπακάκης που έπαιξε μόλις σε δύο επίσημα ματς κι αυτά τον περασμένο Ιούλιο κόντρα στη Βελέζ και ο Στράτος Σβάρνας που παρά το γεγονός ότι μέσω της Ένωσης έγινε διεθνής, πλέον αποτελεί τον τελευταίο τροχό της αμάξης στις θέσεις των στόπερ.

Τελευταία, συζητιέται έντονα η αναζήτηση άλλου τερματοφύλακα για να αντικατασταθεί ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ενώ αμφισβήτηση πλέον υπάρχει και για τον μέχρι πρότινος «άβρεχτο» Πέτρο Μάνταλο. Ουδείς επίσης γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη του Χρήστου Αλμπάνη ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα μετά το δανεισμό του στον Απόλλωνα Λεμεσού.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News