ΑΕΚ: Δύσκολο για τον Λε Ταλέκ να βρει το συμβόλαιο που έχει στην «Ένωση»

Η πιθανότητα να ξεκινήσει η θερινή προετοιμασία της Ένωσης με αρκετούς ποδοσφαιριστές που η ομάδα δεν επιθυμεί να διατηρήσει στο ρόστερ της, είναι αρκετά μεγάλη. Δεν είναι μια τόσο απλή διαδικασία για κανέναν σύλλογο να απεμπλακεί, έτσι απλά, από συμβόλαια τα οποία θεωρεί περιττά ή βαρίδια.

Το πόσο δύσκολο είναι αυτό, άλλωστε, φάνηκε ξεκάθαρα με την υπόθεση του Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος έπαιξε σε μόλις δύο ματς πέρυσι με τη Βελέζ κι έκτοτε παραμένει ανενεργός. Δεν υπολογίζεται, όμως παραμένει κανονικά στο ρόστερ, έχει ένα δυνατό συμβόλαιο (λέγεται για 400.000 ευρώ) και έναν χρόνο ακόμα μπροστά του, εφόσον επιθυμεί να παραμείνει στο ίδιο status.

Οι σκέψεις της ΑΕΚ για τον Λε Ταλέκ

Για τον Γάλλο Λε Ταλέκ, υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Σίγουρα δεν ήταν αυτός που στην ΑΕΚ περίμεναν και πίστευαν ότι μπορεί να εξελιχθεί, όμως δεν βγήκε ποτέ από το rotation (30 συμμετοχές)ίσως και υπό τη σκέψη ότι καλό θα είναι να παίζει που και που, μήπως βρεθεί κάποια ομάδα για εκείνον να ενδιαφερθεί το τρέχον καλοκαίρι. Βέβαια συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 750.000 ευρώ, ο Γάλλος ξέρει καλά ότι δεν πρόκειται να βρει μακριά από την Ένωση.

Δεν ήταν άλλωστε εφικτό να εξασφαλίσει τέτοιες αποδοχές ούτε πέρυσι στη Γαλλία, αποχωρώντας μετά από μία γεμάτη τριετία στη Μονπελιέ, πως αλήθεια θα μπορούσε να τις βρει τώρα, στα 32 του κι έπειτα από μία ιδιαίτερα προβληματική σεζόν για την ομάδα και τον ίδιοq Μοιραία, πολύ δύσκολα θα αφήσει το συμβόλαιο που έχει στην ΑΕΚ, δίχως μια γερή αποζημίωση.

Η κλειστή πόρτα της Ρωσίας που δυσκολεύει την αποχώρηση

Το χειρότερο της υπόθεσης, είναι ότι έκλεισε και η πόρτα της Ρωσίας, προορισμός ο οποίος θα ήταν πολύ πιθανός για τον Λε Ταλέκ, υπό άλλές συνθήκες. Η σύζυγός του έχει γεννηθεί εκεί και ήταν στόχος της οικογένειας να ζήσει στην πρωτεύουσα, με τον Γάλλο να αγωνίζεται σε κάποια από τις ομάδες της Μόσχας. Όμως οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της χώρας και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός του από κάθε ευρωπαϊκή σύνδεση, στερεί τη δυνατότητα αυτή. Η οποία ακόμα κι αν υπάρξει με κάποιο παράθυρο, τα χρήματα εκεί δεν θα είναι πια τα ίδια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News