ΑΕΚ: Δημήτρης Ναλιτζής, ένας team manager με κιτρινόμαυρες football stories

Από τις 5 του περασμένου Μάρτη, όταν και ο Βασίλης Δημητριάδης ανέλαβε πρώτος την ευθύνη για όσα στραβά συνέβαιναν και δήλωσε παραίτηση, η ΑΕΚ πορευόταν χωρίς team manager. Δεν ήταν άλλωστε εύκολο να καλυφθεί μια θέση, στην οποία βρισκόταν ο ίδιος άνθρωπος επί σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες μέρες είχε αρχίσει να απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει διάδοχος του Δημητριάδη στον συγκεκριμένο ρόλο. Όμως τελικά η ΑΕΚ προχώρησε στην πρόσληψη του Δημήτρη Ναλιτζή. 

Για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν, ο Ναλιτζής το συγκεκριμένο πόστο το γνωρίζει καλά, καθότι το έχει υπηρετήσει για πολύ καιρό και στον Πανιώνιο. Για τους ακόμα λιγότερους που δεν το γνωρίζουν, τα βήματα του “Νάλι” δεν συναντιούνται για πρώτη φορά μ’ εκείνα της ΑΕΚ. Είχε φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα για δυο σεζόν. Σε μια περίεργη χρονική συγκυρία για την ΑΕΚ, που εν πολλοίς καθόρισε και τον όχι ομαλό τρόπο με τον οποίο ο Ναλιτζής έφυγε. Πάντως η αλήθεια είναι πως ήδη ο “Νάλι”, πριν καν ξεκινήσει τη νέα του δουλειά στην ΑΕΚ, έχει ορισμένες όμορφες “κιτρινόμαυρες” ποδοσφαιρικές ιστορίες. 

Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 1999-2000, βρέθηκε σχεδόν μια ανάσα από την μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ. Εξ ου και όταν στις 29 Δεκέμβρη ο Ναλιτζής σκοράρει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και υποχρεώνει την Ένωση στη νίκη, ο κόσμος στην εξέδρα τον χειροκροτεί. Και ο ίδιος από σεβασμό δεν πανηγυρίζει το γκολ. Η μεταγραφή τελικά δεν έγινε ποτέ. 

Πριν πάρει τελικά μεταγραφή στην ΑΕΚ, σχεδόν 2,5 χρόνια αργότερα, είχε υπάρξει συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και μάλιστα είχε σαρώσει τότε η ομάδα του, όλους τους τίτλους στην Πορτογαλία. 

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα έχει αγωνιστεί ακόμα και σε ομίλους του Champions League. Με αντιπάλους την Μονακό, την Λα Κορούνια και την Αϊντχόβεν.

Με τον Μπρούνο Άλβες, με τον οποίο πλέον θα συνεργαστεί ο Ναλιτζής στην ΑΕΚ, έχουν αγωνιστεί αντίπαλοι και μάλιστα σε περισσότερα από ένα ματς. Ο Πορτογάλος νυν αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, τότε ποδοσφαιριστής της Ένωσης και ο “Νάλι” με την φανέλα και της Κέρκυρας και του Πανιωνίου. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News