ΑΕΚ: Δέχεται γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο!

ΑΕΚ: Η άμυνα μπάζει και η ανάλυση δείχνει πως η ΑΕΚ τρώει γκολ από το ξεκίνημα της σεζόν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο

Η ΑΕΚ σε κατάσταση συναγερμού. Ηττες, απώλεια στόχων, φθίνουσα πορεία που δεν σταματά.

Η ρίζα του κακού είναι βαθιά, αλλά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αδυνατεί να διαχειριστεί η Ενωση αφορά την αμυντική της λειτουργία. Μια ομάδα που «μπάζει» από παντού, δέχεται εύκολα φάσεις και γκολ. Για την ακρίβεια, δέχεται γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Γιατί αρκεί μια απλή ματιά στους τρόπους που έχει δεχθεί γκολ φέτος η ΑΕΚ, για να κατανοήσει πως είναι ο κάθε πιθανός και απίθανος που μπορεί να υπάρξει.

Αναμφίβολα, τα 18 γκολ παθητικό – τρίτη χειρότερη άμυνα μεταξύ των οκτώ πρώτων ομάδων στο πρωτάθλημα – συν τα τρία τέρματα που έχει δεχθεί στις τέσσερις αναμετρήσεις σε προκριματικά Europa Conference League και Κύπελλο Ελλάδας, συνιστούν μια θλιβερή εικόνα. Που γίνεται ακόμα πιο απογοητευτική, εάν κάποιος συνυπολογίσει με ποιους τρόπους έχουν προκύψει αυτά. Ας τα θυμηθούμε:

Τα γκολ που έχει δεχθεί η ΑΕΚ

– Με τη Βελέζ, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από μακρινό σουτ εκτός περιοχής και σουτ μέσα από την περιοχή, σε φάση με πολλές καραμπόλες.

– Με τον ΟΦΗ στην Κρήτη δέχθηκε τρία τέρματα, όλα μέσα από την περιοχή, τα δύο από στατικές φάσεις

– Με τον ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από τον Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή, αλλά και με πέναλτι που κέρδισε ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός.

– Στο Αγρίνιο ο Βέργος είχε σκοράρει με σουτ από τα όρια της περιοχής, σε φάση που ολιγώρησε χαρακτηριστικά η άμυνα της ΑΕΚ.

– Στο Βόλο η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία.

– Με τον Αρη η ΑΕΚ δέχθηκε τέρμα από κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

– Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και σε κόντρα επίθεση του Απόλλωνα, που με δύο πάσες άνοιξε την άμυνα.

– Με τον Ολυμπιακό δέχθηκε γκολ στο ξεκίνημα από σουτ του Αγκιμπού εκτός περιοχής, σε κόντρα επίθεση ενώ η μισή ομάδα διαμαρτύρονταν και από…ασίστ του Μοχαμάντι.

– Στα Γιάννινα από πέναλτι σε φάση στο πρώτο λεπτό.

– Στην ήττα από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, το γκολ του Λάμπρου ήρθε με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το δεύτερο προέκυψε έπειτα από αντεπίθεση, ντρίπλα και εκτέλεση μέσα στην περιοχή από τον Καμάου.

– Με την Κηφισιά το γκολ προέκυψε από κόντρα και κακή εκτίμηση της φάσης από την άμυνα της ΑΕΚ.

– Με τον Παναιτωλικό, δέχθηκε γκολ με την άμυνα στη σέντρα σε αντεπίθεση και έπειτα από μακρινό σουτ εκτός περιοχής.

Συνυπολογίστε, πως σε σύνολο 21 αναμετρήσεων, η ΑΕΚ έχει διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα της μόνο σε εννιά παιχνίδια. Δέχεται δηλαδή γκολ σε παραπάνω από τα μισά παιχνίδια που έχει δώσει και κατά μέσο όρο, δέχεται ένα γκολ ανά παιχνίδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News