ΑΕΚ: Δεδομένο το ενδιαφέρον για Μπεναβίδες, «παγώνουν» τα μεταγραφικά

Σύμφωνα με όσα επιθυμούν και λένε (ανεπίσημα) στην ΑΕΚ, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για την επιλογή του νέου προπονητή.

Τα τελευταία 24ώρα φαίνεται πως έχουν πέσει οι τόνοι και εκφράζεται η πεποίθηση πως έχουν φτάσει σε καλό σημείο οι επαφές με τους βασικούς υποψήφιους για να αναλάβουν την αναστήλωση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Και με δεδομένο πως όλο αυτό συνδυάζεται και με τη «μάχη» για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αναγκάζει να χαμηλώσουν τα μεταγραφικά.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένα – αρκετά παράδοξο – «φούντωμα» των μεταγραφικών σεναρίων. Οι Αργεντινοί έβαλαν την ΑΕΚ ως βασική διεκδικήτρια του Ουρουγουανού αμυντικού χαφ της Ιντεπεντιέντε, Κάρλος Μπεναβίδες, οι Ρουμάνοι έκαναν λόγο για σκάουτινγκ στον Ράτσα, υπήρξε πληροφορία για παρουσία του Τσούμπερ στα γραφεία της ΠΑΕ, ενόσω είναι εκκρεμής η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την ΑΕΚ η νόρμα που δόθηκε για τη συγκεκριμένη περίοδο, περικλείεται στα εξής: «Μέχρι την ολοκλήρωση των πλέι οφ δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό και με κανέναν ποδοσφαιριστή για τέτοια θέματα. Υπάρχει χρόνος για όλες αυτές τις εκκρεμότητες μετά τις 15 Μαΐου». Είναι μια πραγματικότητα, στην οποία εάν προστεθεί και η πιθανή αλλαγή στο στελεχιακό οργανισμό της ΠΑΕ, θα ήταν περίεργο να κινείται η ΑΕΚ στο φουλ για τις μεταγραφές.

Θέλει Μπεναβίδες η ΑΕΚ

Ωστόσο, πρέπει να ξεχωρίσει η περίπτωση του Μπεναβίδες. Ο 24χρονος Ουρουγουανός αμυντικός χαφ της Ιντεπεντιέντε μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα του προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Στην Αργεντινή υποστηρίζουν, ότι η ΑΕΚ έχει μπει δυναμικά για την απόκτηση του, προσφέροντας τετραετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές που φτάνουν σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, πρόκειται για επιλογή που διατηρεί αρκετά ερωτηματικά. Βλέπετε, πρόκειται για παίκτη που πριν από τέσσερα χρόνια στοίχισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για το 60% των δικαιωμάτων του, όμως σε αυτό το διάστημα υπέστη δύο φορές ρήξη χιαστού -μία σε κάθε γόνατο. Εχει επανέλθει από το φθινόπωρο, μετά τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του, και ξανάγινε βασικός, παρουσιάζοντας αρκετά καλή εικόνα.

Το ιατρικό ιστορικό είναι ένα θέμα, καθώς ήταν παίκτης που ξεχώριζε για τα αθλητικά προσόντα, έπαιζε με δυναμισμό και πάθος. Κάτι που φαίνεται διαφορετικό στην επιστροφή του, εύλογο ως ένα σημείο. Σημαντική παράμετρος, πως δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Πάντως, στην ΑΕΚ το εξετάζουν με ενδιαφέρον και θεωρούν πως μπορεί να αποτελέσει λύση ποιότητας που θα βρει χρόνο για να εξελιχθεί και να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News