ΑΕΚ: Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Μάνταλου

Ηταν 14 Ιουνίου του 2021, όταν η ΑΕΚ επισημοποιούσε την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας της με τον Πέτρο Μάνταλο.

Δεν ήταν κάτι απροσδόκητο, καθώς από τον Μάρτη του περασμένου χρόνου είχαν υπάρξει πληροφορίες πως ο Μάνταλος είχε δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβόλαιό του και το καλοκαίρι μπήκαν απλά οι υπογραφές. Ωστόσο, ήταν μια κίνηση με έντονους συμβολισμούς, καθώς επρόκειτο για την πρώτη ανακοίνωση για ανανέωση ή για μεταγραφή μέσα στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου της με τον Πέτρο Μάνταλο έως το καλοκαίρι του 2024. Ο Πέτρος Μάνταλος αποτελεί τον αρχηγό της ΑΕΚ και τον αγωνιστικό της ηγέτη την τελευταία επταετία. Πέτρο για πάντα εδώ, για πάντα αρχηγός!», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΑΕ. Κρατήστε από όλα αυτά, τους τίτλους του αρχηγού και του ηγέτη, τη θέληση να είναι παρών στην είσοδο της ΑΕΚ στο νέο της «σπίτι», τη φωτογράφηση μέσα σε αυτό.

Οι κακές μέρες

Από τότε, άλλαξαν πολλά και ελάχιστα θυμίζουν το πανηγυρικό κλίμα εκείνων των ημερών. Η πορεία της ΑΕΚ είναι διαλυτική, η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη και ο Μάνταλος βρίσκεται (σχεδόν) συνεχώς στο επίκεντρο της κριτικής. Κατηγορείται για πιθανά και απίθανα πράγματα, αλλά το δεδομένο είναι πως γνωρίζει έντονη αμφισβήτηση από μέρος του κόσμου της ΑΕΚ. Κάτι που εκφράστηκε και στο γήπεδο, με συνθήματα εις βάρος του, αλλά και αρκετά μεμονωμένα περιστατικά.

Είναι προφανές, πως ο Μάνταλος δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες του στην ΑΕΚ. Αν και φέτος, έπειτα από χρόνια όπου είχε μετατραπεί σε «χαμάλη πολυτελείας» καλύπτοντας κενά σε διάφορες θέσεις, καθιερώθηκε ως δεκάρι, εκεί που του αρέσει να παίζει και αποδίδει καλύτερα, αυτό δεν εμφανίζεται στο γήπεδο. Σε συνδυασμό με την αδυναμία της ΑΕΚ στα χαφ, προκύπτει τεράστιο κενό στον άξονα και η ΑΕΚ υπολείπεται έντονα του ανταγωνισμού.

Το μέλλον του στην ΑΕΚ

Με το κλίμα να έχει βαρύνει επικίνδυνα, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές που ζητούν την αποχώρηση του Μάνταλου, ως κίνηση ενταγμένη στο γενικό ξερίζωμα που πρέπει να υπάρξει στην κακή νοοτροπία και τη «λουζερίαση» που έχουν φωλιάσει επικίνδυνα μέσα στην ΑΕΚ. Γίνεται αποδέκτης σκληρής κριτικής και ειδικά όταν δικές του ενέργειες – όπως το λάθος στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ – στοιχίζουν σε ήττες, τότε η αντίδραση θεριεύει.

Πως αντιμετωπίζει η ΑΕΚ όλο αυτό; Είναι δεδομένο, ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης τρέφει απεριόριστη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και την προσωπικότητα του Μάνταλου. Παρά τα όσα εισπράττει κατά καιρούς ως κλίμα δυσαρέσκειας, δεν φαίνεται πως έχει αλλάξει κάτι απέναντι του. Ισως το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για το μέλλον του Μάνταλου στην ΑΕΚ, θα ήταν μια δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό. Αλλωστε, το καλοκαίρι του ’20 βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρηση, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News