ΑΕΚ: Αστείο να γίνεται κουβέντα για δήθεν ευπάθεια του Στάνκοβιτς

Όλα τα έχουμε δει και ακούσει για την ΑΕΚ και όλα είναι η αλήθεια ότι τα περιμένουμε. Όμως κάποια πράγματα ξεπερνούν λογική και ακουμπούν στα όρια της απαξίωσης. Το νέο θύμα αυτής της κατάστασης είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας Τσίτσαν Στάνκοβιτς και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την δήθεν ευπάθεια που αντιμετωπίζει σε τραυματισμούς. Κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει και δεν αποδεικνύεται.

Ο Αυστριακός γκολκίπερ έμεινε εκτός δράσης για περίπου 2,5 μήνες λόγω ενός καθαρισμού στο γόνατό του, κάτι για το οποίο βέβαια δεν μπορεί να ευθύνεται μόνον εκείνος. Επίσης, όταν αναφερόμαστε σε πρόβλημα γονάτου, δεν γίνεται λόγος για μυϊκό τραυματισμό η τέτοιου είδους ευπάθεια, καθώς αυτό συμβαίνει σε ποδοσφαιριστές που έχουν απλά άτυχες στιγμές ή τους συμβαίνει από τη φθορά των ετών.

Η επιστροφή του Στάνκοβιτς στα δοκάρια της ΑΕΚ αναμενόταν σε 45 μέρες

Έπρεπε να γίνει λοιπόν ένας καθαρισμός όπως και συνέβη, απλώς ο τρόπος της αποθεραπείας μάλλον δεν ήταν ο ενδεδειγμένος καθώς ο αρχικός υπολογισμός προέβλεπε την επιστροφή του Στάνκοβιτς μετά από ένα μήνα ενώ του πήρε 45 ημέρες παραπάνω και μάλιστα δίχως να έχει απαλλαγεί εντελώς από το πρόβλημα.

Όταν ένας αθλητής μένει για καιρό εκτός προπονητικού προγράμματος λόγω μιας επέμβασης και του σταδίου αποθεραπείας που ακολουθεί αυτήν, είναι λογικό να βγαίνει από το ρυθμό του και να παρουσιάζει μικρά προβλήματα, μυικής φύσεως. Σαν και αυτό που ο Στάνκοβιτς αντιμετώπισε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Άρη, αισθανόμενος ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για θλάση, αυτή θα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα δεν ήταν δυνατόν να προπονηθεί κανονικά.

Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο γράφεται η λέγεται σχετικά με την αθλητική και σωματική ετοιμότητά του, είναι παντελώς αναληθές. Αν κάποιος ανατρέξει στα τρία χρόνια που προηγήθηκαν της σεζόν που κάνει φέτος με την ΑΕΚ, θα διαπιστώσει ότι ήταν ο βασικός και αναντικατάστατος τερματοφύλακας της Σάλτσμπουργκ.

Στη Σάλτσμπουργκ ο Στάνκοβιτς ήταν αναντικατάστατος για τρία χρόνια

Έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς τριών συνεχόμενων σεζόν (με +35 εμφανίσεις ανά χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις) και ήταν τρις πρωταθλητής Αυστρίας ως το νο.1 της ομάδας. Κακώς λοιπόν σηκώνεται τόση σκόνη γύρω από ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να παρουσιάσει μετά από μία επέμβαση.

Άλλωστε αν υπάρχουν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού για τις οποίες οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται ότι δικαιώθηκαν, τότε ο Στάνκοβιτς ανήκει σίγουρα σε αυτές και τούτο αποδεικνύεται όχι μόνο όταν παίζει, αλλά κυρίως όταν απουσιάζει. Στα ματς που η ομάδα δέχθηκε τέρματα από λάθη τερματοφύλακα, ο Αυστριακός ήταν εκτός μάχης κι αυτό λέει πολλά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News