ΑΕΚ: Ανοίγει το ρόστερ για το ντεμαράζ του πρωταθλήματος

Για την ΑΕΚ υπάρχει το βράδυ της Κυριακής ένας τελικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό εάν θα υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική για την ομάδα.

Προφανέστατα, η ΑΕΚ δεν χάνεται ακόμα και με ήττα στο ντέρμπι, αλλά με την ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία, θα μοιάζει σχεδόν απίθανο να σταθεί ξανά στα πόδια της στα τρία ματς που απομένουν. Αν και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, είναι εκ των πραγμάτων ζόρικο για την ΑΕΚ να ανταπεξέλθει στο ντεμαράζ για το φινάλε του πρωταθλήματος με τέσσερα ματς σε διάστημα δέκα ημερών.

Ο Οφρυδόπουλος είχε δείξει με τις επιλογές του, ότι έχει αποφασίσει να στηριχθεί κατά κύριο λόγο στην 11άδα που εμφανίστηκε και στην Τούμπα. Απόντος Αραούχο που θα είχε δεδομένα θέση στο αρχικό σχήμα, ο προπονητής θέλει να πορευθεί μόνο με όσους βρίσκονταν στο 100% της αγωνιστικής και πνευματικής ετοιμότητας. Αλλά το θέμα είναι πως θα μπορέσει να βγει το πρόγραμμα, με δεδομένα μάλιστα και τα ζητήματα φυσικής κατάστασης που εμφανίζουν αρκετοί παίκτες.

Ο γρίφος της μεσαίας γραμμής

Ειδικά στη μεσαία γραμμή, τα ερωτηματικά είναι ουκ ολίγα. Ο Σιμάνσκι φαίνεται μέχρι τώρα να «τρέχει» για όλους, αλλά δεν μπορεί να παίζει συνεχώς στα… κόκκινα. Ο Μάνταλος προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νέου ρόλου, αλλά ήδη με τον ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να είναι τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ όσο είχε συμβεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κριχόβιακ σίγουρα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο και ίσως να είναι ξανά μια σκέψη να έρθει δίπλα στον Σιμάνσκι σε κάποια παιχνίδια.

Ισως γι’ αυτό, στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Οφρυδόπουλος επανέφερε τους Λε Ταλέκ και Τάνκοβιτς. Ειδικά για τον Γάλλο μέσο έχει τη σημασία του, δεδομένου πως είχε αποκλειστεί από την αποστολή της Τούμπας δίχως να υφίσταται κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά επειδή κρίθηκε πως δεν βρισκόταν στο 100% της συγκέντρωσης του. Ο μοναδικός που θα μπορούσε να παίξει σε ρόλο κόφτη, απόντος του τραυματία Σιμός. 

Ισως να υπάρξει περαιτέρω ενεργοποίηση και άλλων λύσεων για τα χαφ. Υπάρχει η λύση της μετάθεσης του Χατζισαφί που δοκιμάστηκε αρχικά από τον Οφρυδόπουλο, δεδομένου πως υπάρχει και ο Μοχαμάντι για τα αριστερά. Εκτός εάν ο τεχνικός της ΑΕΚ δώσει και άλλο χρόνο στον Φράνσον, που έκανε ντεμπούτο μετά από καιρό στην Τούμπα και η εικόνα του στις προπονήσεις βελτιώνεται με το πέρασμα των εβδομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News