ΑΕΚ: Ανοίγει ο δρόμος για τον Αλμέιδα

Μετά την καταιγίδα, η ηρεμία. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του εκτίμηση για το πρώτο κύμα των αλλαγών που υπήρξαν στην ΑΕΚ, αλλά ως δεδομένο μπορεί να θεωρηθεί πως άρχισε να κινείται το πράγμα.

Και επειδή αρκετοί εστιάζουν σε πρόσωπα που αποχώρησαν από τη δομή της ομάδας και κυρίως της Ακαδημίας, η πρώτη και σημαντική ανακατάταξη αφορά την απομάκρυνση του Γιάννη Παπαδημητρίου, εκείνου που εμφανιζόταν ως Α και Ω της ΑΕΚ εδώ και ένα χρόνο. Και αμέσως μετά, η νέα σελίδα με την έλευση του Ράντοσλαβ Κουχάρσκι στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ο Μελισσανίδης έκανε τον πρώτο κύκλο και πλέον συνεχίζονται οι επαφές για τη στελέχωση και το νέο οργανόγραμμα του τμήματος για τον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό της ομάδας. Αλλωστε, είναι πολλά πράγματα που είναι ακόμα σε εξέλιξη και υπό διαμόρφωση και ουδείς μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για το τελικό πλάνο που θα προκύψει. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι πως όλα αυτά έγιναν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται την Κυριακή μαζί με την οικογένεια και το επιτελείο του. Από την ΑΕΚ είχαν θέσει ως προτεραιότητα, ότι με την άφιξη του Αλμέιδα θα έπρεπε να είχαν μπει τα πράγματα σε σειρά, ώστε να πλαισιώνεται από το στελεχικό δυναμικό που θα είναι δίπλα του από δω και πέρα και με τις θέσεις που θα έχει ο καθένας σε όλη τη σεζόν. Ο στόχος είναι σε σημαντικό βαθμό, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εργαστεί θα είναι πλέον ολοκληρωμένο, κυρίως σε ό,τι αφορά εκείνους που θα έχουν άμεση καθημερινή επαφή με τον προπονητή.

Ο Κουχάρσκι και ο Αλβες

Η ΑΕΚ τάραξε τα νερά με τη συμφωνία που έκανε με τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι. Την ώρα που κυριαρχούσαν πληροφορίες για ανακύκλωση ονομάτων, με τους Μαϊστόροβιτς και Μιλοβάνοβιτς να είναι στο προσκήνιο, υπήρχαν απίθανα σενάρια όπως αυτό με τον Μάριτς, ήρθε ο Πολωνός ως έκπληξη. Κανείς δεν είχε εικόνα των επαφών του Μελισσανίδη και αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την πρόθεση να σπάσει αυγά σε σχέση με όσα συνέβησαν ως τα τώρα.

Πέραν του Κουχάρσκι, η ΑΕΚ περιμένει τις εξελίξεις και με τον Μπρούνο Αλβες. Ο Πορτογάλος είχε φύγει από την Ελλάδα μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με τον Απόλλωνα, αλλά επέστρεψε στην Αθήνα και έχει ήδη κάνει μια συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αν και εμφανίζεται να έχει δεχθεί κρούση πρόσφατα από την ομοσπονδία της Πορτογαλίας, ο Αλβες φαίνεται πως κλίνει προς την πλευρά της ΑΕΚ σε ρόλο αθλητικού διευθυντή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News