ΑΕΚ: Αλμέιδα με συστάσεις και στυλ… Πογέτ!

ΑΕΚ: Αλμέιδα με συστάσεις και στυλ… Πογέτ, ο οποίος επικοινώνησε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου και θα είναι παρών στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το βράδυ της Πρωτομαγιάς.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη άποψη για την ομάδα που θα αναλάβει, αλλά αναμφίβολα είναι πολύ πιο σημαντικό – από πολλές απόψεις, για τον ίδιο, αλλά και την ψυχολογία των παικτών – να βλέπει άμεσα τα παιχνίδια. Θα μείνει πιθανότατα και για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και έπειτα θα αποχωρήσει.

Για να φτάσουμε στην παρουσία του Αλμέιδα στην Τούμπα ως εν δυνάμει τεχνικού της ΑΕΚ, υπήρξαν πολλά μικρά στοιχεία που ολοκλήρωσαν το παζλ. Ενα από τα πλέον σημαντικά όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ήταν η επαφή του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Γκουστάβο Πογέτ. Σε τυχαία συνάντηση, τέθηκε υπόψη του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού η προοπτική να αναλάβει την ΑΕΚ ο Αργεντινός και η αυθόρμητη αντίδραση του, ήταν τέτοια που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφιβολιών.

Εξήρε την αγωνιστική πειθαρχία των ομάδων του Αλμέιδα

Κατά καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ουρουγουανός τεχνικός εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την προοπτική του Αλμέιδα. Υπερθεμάτισε για την προσωπικότητα και τον ενθουσιασμό που έχει στη δουλειά του, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της αγωνιστικής πειθαρχίας που εμφανίζουν οι ομάδες του Αλμέιδα, τόσο στη διάρκεια των αγώνων, όσο και στη διαχείριση της καθημερινότητας εντός των ομάδων.

Το συγκεκριμένο στοιχείο προβληματίζει έντονα την ΑΕΚ και ήταν ένα ζήτημα που ψάχνει εδώ και πολύ καιρό λύσεις ο Μελισσανίδης. Αποτέλεσε βασικό αντικείμενο της στις αναλυτικές συζητήσεις με στελέχη της ομάδας και σημαντικό κριτήριο για την τελική επιλογή. Αλλά αναμφίβολα, η θετική απόκριση ενός προπονητή που έχει δουλέψει στην ΑΕΚ και που είχε ως χαρακτηριστικό γνώρισμα την αγωνιστική πειθαρχία, συνέβαλε καθοριστικά.

Τώρα, αυτό που μένει είναι να επιβεβαιωθεί πως ο Αλμέιδα μπορεί να επιβληθεί στα δύσκολα αποδυτήρια της ΑΕΚ, που ψάχνουν πάντα εύκολα να ρίξουν κάπου την ευθύνη και συχνά πυκνά, ο εκάστοτε προπονητής δεν μπορεί να επιβάλει το δικό του «νόμο» και μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο. Και στην ΑΕΚ εκτιμούν, πως το πολυμελές επιτελείο που συνοδεύει τον Αλμέιδα, θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News