ΞΑΝΘΗ - ΒΕΡΟΙΑ 0-3: Νίκη στο ντέρμπι κορυφής και παραμονή στην πρώτη θέση

Η Βέροια επικράτησε 3-0 της Ξάνθης και παρέμεινε στην κορυφή της bαθμολογίας της Super League 2

Στο ντέρμπι κορυφής, η Βέροια επιράτησε της Ξάνθης 0-3 για την 15η αγωνιστική και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 2.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του ματς οι δύο ομάδες δεν είχαν καταφέρει να πραγματοοιήσουν κάποια αξιόλογη φάση, με μόνη καλή στιγμή το σουτ του Μούργου το οποίο έδιωξε εύκολα ο Ίζο.

Αν και η Ξάνθη πίεζε περισσότερο, το σκορ άνοιξε η Βέροια στο 30΄με τρομερό γκολ του Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο κίπερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 1-0 και την Βέροια να διπλασιάζει τα τέρματά της με το… καλημέρα του δευτέρου μισού του αγώνα, με εντυπωσιακό γκολ του Μούργου.

Οι γηπεδούχοι αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Βελλίδη, ενώ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πλησιάσαν το 3-0 στο 55′ με τον Πασά να στέλνει την μπάλα άουτ σε κενή εστία.

Στο 60′ η Ξάνθη είχε τεράστια ευκαιρία με τον Κρητικό να «μπει» ξανά στο παιχνίδι, με τον παίκτη όμως να μην ευστοχεί σε κενή εστία. 

Το ματς συνεχίστηκε σε «χλιαρό» ρυθμό με την Βέροια να… σφραγίζει  την πρωτιά στον όμιλο στο 90+2′ με τον Πόζογλου να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

 

Ξάνθη: Ίζο, Μπάτζιος, Πολίμος, Παπάζογλου, Τζανακάκης, Γκινσάρι, Δόρης, Ιμπραίμι, Τσέλιος, Μονρόζ, Γκόμεζ

Βέροια: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά, Πασάς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News