ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΒΙΕΡ ΜΕΝΤΟΣΑ: «Ήμουν κουρασμένος όταν σούταρα, δεν πίστευα τι γκολάρα έβαλα»

ΧΑΒΙΕΡ ΜΕΝΤΟΣΑ: Ο παίκτης του Παναιτωλικού μίλησε αποκλειστικά στο sportday.gr για το γκολ της χρονιάς ενδεχομένως στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο 29χρονος Αργεντινός του Παναιτωλικού μίλησε αποκλειστικά στο sportday.gr για το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, για τον Γιάννη Αναστασίου, ενώ μεταξύ άλλων εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να παίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο Χαβιέρ Μεντόσα μας περιέγραψε τη φάση του γκολ στο ΟΑΚΑ και το πως ένιωσε εκείνη τη στιγμή: «Πήρα την πάσα από τον Καρέλη. Ήμουν λίγο κουρασμένος εκείνη τη στιγμή. Όταν βέβαια πήρα την μπάλα στα πόδια μου, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να σουτάρω προς το αντίπαλο τέρμα. Όταν βρήκα το χώρο, έπιασα το σουτ, είδα ότι η μπάλα έμπαινε και άρχισα να φωνάζω γκολ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ. Είναι από τα καλύτερα γκολ της καριέρας μου. Ωστόσο είμαι χαρούμενος κυρίως για τη νίκη της ομάδας μου. Είμαι χαρούμενος επειδή πήραμε μία εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μία σπουδαία και δύσκολη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ».  

Η υποψηφιότητα και ο Ρικέλμε 

Το συγκεκριμένο γκολ, όπως είναι λογικό είναι υποψήφιο για γκολ της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν ακολουθώ και παρά πολύ τα social media. Στον ελεύθερο χρόνο που έχω μου αρέσει να ξεκουράζομαι και να βλέπω καμιά ταινία. Αν αναδειχθεί όμως στο τέλος της χρονιάς ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν, τότε όλο αυτό θα είναι καλοδεχούμενο. Όλη αυτή η κουβέντα όμως με κάνει πολύ χαρούμενο». 

Το σουτ που έπιασε συγκρίνεται με κάποια από εκείνα του Ρομπέρτο Κάρλος. Ή μήπως προτιμά τον συμπατριώτη του Ρικέλμε; «Όχι, όχι, προτιμώ τον Ρικέλμε. Όμως εντάξει πέρα από αυτό απέχω πάρα πολύ από τον να συγκριθώ με τον Ρικέλμε. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη και ότι πραγματοποιούμε γενικά καλές εμφανίσεις». 

«Ο Αναστασίου μου δίνει αυτοπεποίθηση» 

Ο Γιάννης Αναστασίου, ένας άνθρωπος που έκανε σπουδαία καριέρα ως επιθετικός και σε διεθνές επίπεδο φορώντας τη φανέλα του Άγιαξ μεταξύ άλλων, έχει βοθήσει τον Χαβιέρ Μεντόσα: «Από τη στιγμή που ήρθε ο Αναστασίου, έκανε πολύ καλό στον Παναιτωλικό. Είναι πολύ οργανωτικός και αυτό βοήθησε όλους μας μέσα στην ομάδα. Εμένα μου είπε ακριβώς τι χρειαζόταν από το παιχνίδι μου. Στην αρχή με ήθελε εκτός περιοχής, με έβαλε στη θέση του εξτρέμ. Εγώ του είπα ότι αισθανόμουν λίγο πιο άνετα όταν έπαιζα ως δεκάρι. Η αλήθεια είναι πάντως ότι μου δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να ξέρει ότι έχει τη στήριξη του προπονητή του. Μετά το γκολ μιλούσαμε λίγο και γελούσαμε. Με συνεχάρη. Είχαμε μιλήσει και κατά διάρκεια της εβδομάδας και μου είχε μπει ότι έπρεπε να αναζητάω την μπάλα. Επίσης ότι έπρεπε να μάθω να παίζω χωρίς την μπάλα στα πόδια μου και να περιμένω λίγο πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση και με τον Αναστασίου και με το τεχνικό επιτελείο του. Η άφιξή του έκανε πολύ καλό στην ομάδα».  

«Μακάρι να συνεχίσω για αρκετά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο» 

Ο Χαβιέρ Μεντόσα αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στη χώρα μας, σε ένα συγκεκριμένο κοινό στοιχείο ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ελλάδα, αλλά και στην επιθυμία του να παραμείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα:  «Ήταν μία πολύ μεγάλη αλλαγή για μένα. Όταν ήρθα, μιλούσα μόνο ισπανικά, αλλά είχα την τύχη να βρω κι άλλους παίκτες από την Αργεντινή. Προσπαθούμε να κάνουμε πάνω κάτω αυτά που κάνουμε και στην Αργεντινή. Μαζευόμαστε και ψήνουμε, κάνουμε δηλαδή barbecue και αυτό ακριβώς κάνουμε κι εδώ στην Ελλάδα. Κάνω παρέα με τον Λούι και τον Περέιρα, με τον Ντίας, ο οποίος είναι Ουρουγουανός, και μαζευόμαστε όλοι για να φάμε και περνάμε καλά. Αλλά πέρα από αυτό η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα. Την αγαπώ από τη στιγμή που έφτασα εδώ. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι παραλίες της και τα βουνά της. Ο κόσμος είναι πολύ καλός και δείχνει σεβασμό. Μακάρι να συνεχίσω να παίζω για αρκετά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Οι συμπατριώτες του στην Ελλάδα 

Τέλος η κουβέντα είχε να κάνει με τους Αργεντινούς που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ήξερα σε γενικές γραμμές ποιοι από τους συμπατριώτες μου είχαν περάσει από την Ελλάδα, αλλά εκείνη την περίοδο δεν έβλεπα πολύ τι γινόταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί ήμουν ακόμα τον περισσότερο χρόνο στην Αργεντινή. Όταν ήρθα όμως εδώ μου μίλησαν για τον Λέτο, για τον Τσόρι Ντομίνγκες, για τον Καμπιάσο. Η αλήθεια είναι ότι οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές εκπροσωπούν πάντα με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Εξ άλλου αυτό το στοιχείο χαρακτηρίζει όλους εμάς τους Αργεντινούς». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΑΒΙΕ ΜΕΝΤΟΣΑ: Σαν τους Κάρλος, Πογκμπά, Μπέκαμ, Ροναλντίνιο – Βίντεο με τα 50 ωραιότερα φαλτσαριστά γκολ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «Είπα στον Μεντόσα πως θα σκοράρει»

AEK – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2: Τα highlights του κιτρινόμαυρου κάζου και η γκολάρα του Μεντόσα

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News