SUPER LEAGUE: «Τσακώθηκαν» οι κριτικοί διαιτησίας για το πέναλτι του ΠΑΟΚ – Τι είπαν για την ΑΕΚ

Διαφορετικές απόψεις για το χέρι του Πραξιτέλη Βούρου και αν έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ είχαν οι τηλεκριτικοί διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, Τάσος Κάκος και Ηλίας Σπάθας.

Διαφορετικές απόψεις για το χέρι του Πραξιτέλη Βούρου και αν έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ είχαν οι τηλεκριτικοί διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, Τάσος Κάκος και Ηλίας Σπάθας.

«Ένα σουτ εξ επαφής από παίκτη του ΠΑΟΚ, που πήγε από το πόδι στο χέρι του Βούρου. Ο παίκτης είναι σε κίνηση και δεν έχει ισορροπία για να πεις ότι χρησιμοποιεί το χέρι. Είναι μία διφορούμενη φάση, όπου ο Νιόπλιας διαμαρτυρήθηκε και είχε δίκιο. Ο Βούρος προσπαθεί να μαζέψει το χέρι και να αποφύγει την μπάλα, άρα δεν είναι πέναλτι». Έτσι έκρινε ο παλαίμαχος διαιτητής Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή της ΕΡΤ Αθλητική Κυριακή την επίμαχη φάση της Τούμπας.

Για το παιχνίδι ΑΕΚ – Παναιτωλικός είπε: «Είναι σαφές ότι ο Μάρτενσον πηγαίνει με τις τάπες πάνω στον Άμραμπατ στο 75’ και πρέπει να αποβληθεί». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο Ντουάρτε δεν κάνει κανένα φάουλ στον Μάνταλο, αλλά διώχνει την μπάλα στη φάση που προηγήθηκε του 1-2 του Παναιτωλικού και συμπλήρωσε για το χέρι του Λούι εντός περιοχής στο 86’: «Είναι τόσο κοντά ο παίκτης, χτυπάει σώμα και μετά χέρι, αυτές δεν είναι παραβάσεις».

Όσον αφορά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, είπε ότι υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ πάνω στον Παλάσιος στο 77’, αλλά ήταν εκτός περιοχής και συμπλήρωσε ότι σωστά δεν δόθηκε πέναλτι στην επαφή του Παπασταθόπουλου με την μπάλα αλλά και στο μαρκάρισμα του Βέλεθ πάνω στον Βρουσάι.

Τι είπε ο Τάσος Κάκος

Ο Τάσος Κάκος στην εκπομπή του Open, Total Football είπε ότι «ο Βούρος απλώνει το χέρι του και ο VAR απέδωσε δικαιοσύνη» και πρόσθεσε «πώς είναι δυνατόν να μην είδε ότι ο Βούρος απλώνει το χέρι του».

 Για τις φάσεις του ντέρμπι τόνισε οι διαιτητής έχασε την περίπτωση της πτώσης του Παλάσιος: «Έχουμε την πτώση του Παλάσιος λίγο έξω από την περιοχή. Υπάρχει παράβαση, υπάρχει φάουλ από τον Ρέαμπτσιουκ. Ο διαιτητής έχασε εδώ την περίπτωση. Αν υπήρχε εντός της περιοχής, τότε θα μπορούσε να παρέμβει το VAR», ενώ για την φάση όπου εμπλέκονται Ιωαννίδης και Μανωλάς τόνισε: «Εδώ έχουμε πτώση του Ιωαννίδη. Θα δείτε πως γλιστράει το πόδι και νιώθοντας την επαφή του αμυντικού πέφτει».

Τι είπε ο Ηλίας Σπάθας

Η Ηλίας Σπάθας στην εκπομπή Super Μπάλα live είπε ότι καμία από τις «επίμαχες» φάσεις στο ντέρμπι δεν αποτελεί παράβαση:

«Δεν υπάρχει χέρι στον Παπασταθόπουλο. Ο Ρέαμπτσιουκ προσπαθεί να δυσκολέψει τον Παλάσιος. Φυσιολογική είναι η επαφή. Δεν υπάρχει πέναλτι ή φάουλ. Φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι εκτός περιοχής. Η επαφή είναι φυσιολογική και στην προσπάθεια του Βρουσάι. Και στην περίπτωση του Ολυμπιακού που ζήτησε πέναλτι στο 91’ δεν υπάρχει παράβαση και ορθώς το παιχνίδι συνεχίστηκε».

Για την περίφημη φάση της Τούμπας λέει ότι κακώς ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά συνέπεια ακύρωσε το γκολ του ΟΦΗ και το αιτιολόγησε: «Ο κανονισμός μιλάει για πρόθεση, να πηγαίνει το χέρι στην μπάλα και να επεκτείνει ο αμυντικός το σώμα του με τη χρήση του χεριού. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Βούρος κάνει τάκλιν να διώξει την μπάλα, την απομακρύνει με το πόδι και χτυπάει στο χέρι του. Η κίνηση με το χέρι είναι φυσιολογική, δεν μπορεί να… κόψει το χέρι του».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ο Φωτιάς θα μπορούσε να αποβάλει τον Ντάγκλας Αουγκούστο με δεύτερο κίτρινη στο 58’ για εκτός φάσης χτύπημα σε αντίπαλό.

Για το ΑΕΚ – Παναιτωλικός είπε ότι υπάρχει φάουλ του Μάρτενσον στον Άμραμπατ στο 75’, αλλά όχι για κόκκινη γιατί δεν υπάρχει βιαιότητα και ο παίκτης έχει πιθανότητες να παίξει την μπάλα, αλλά ότι η ΑΕΚ δίκαια φωνάζει ότι υπάρχει φάουλ του Ντουάρτε στον Μάνταλο λίγο πριν ο Παναιτωλικός βγει στην αντεπίθεση και έρθει το 1-2. Όσο για το χέρι του Λούι εντός περιοχής στο 86’ ήταν ξεκάθαρος ότι το χέρι είναι σε φυσιολογική θέση και δεν υπάρχει πέναλτι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News