ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Έμεινε με έναν τερματοφύλακα - Σε μια κλωστή το ματς με τον Ολυμπιακό

Με έναν τερματοφύλακα έχει μείνε ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει το αγώνα με τον Ολυμπιακό – Αναλυτικά τι αναφέρει το πρωτόκολλο στην περίπτωση αυτή

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του δύσκολου αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό (23/1, 19:30),  καθώς ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έχει… απομείνει με μόλις ένα τερματοφύλακα!

Ο Σούλης, τέθηκε νοκ άουτ ενώ παράλληλα δεν υπολογίζεται ούτε ο Λοντίγκιν για την αναμέτρηση στο Φάληρο. Ως εκ τουτου, ο μοναδικός πορτιέρε που μπορεί να αγωνιστεί στο ματς της Κυριακής είναι ο Αθανασίου.

Πρόκειται για τον 23χρονο τερματοφύλακα της ομάδας, ο οποίος δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής την φετινή σεζόν. Το deja vu της υποθέσης είναι ότι και πέρσυ, είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Super League, κόντρα στον Ολυμπιακό, ως αλλαγή του Χουτεσιώτη στο 90+3′.

Ως τώρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπλογίζει στους Περέα, Μορέιρα, Λοντίγκιν, Ντομίνγκεθ, Σούλη και Πίρσμαν για την αναμέτρηση με τους «ερυθρολεύκους».

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο εάν μία ομάδα έχει δηλώσει στη Super League 4 τερματοφύλακες και έχει μείνει μόνο με 1 (ο κανονισμός δεν αναφέρεται μόνο σε κρούσματα αλλά και σε τραυματισμούς ή τιμωρίες), τότε το ματς οδηγείται σε αναβολή. Εάν όμως η ομάδα έχει 3 (Λοντίγκιν, Αθανασίου, Σούλης) ή λιγότερους κίπερ, τότε το παιχνίδι θα διεξαχθεί.

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει το πρωτόκολλο της ΓΓΑ για το πότε δύναται να ακυρωθεί ένας αγώνας 

iii. Αν στην ομάδα, κατά τον τελευταίο έλεγχο πριν τον αγώνα, εντοπισθούν θετικά κρούσματα σε τερματοφύλακες έτσι ώστε δεν είναι εφικτή η δήλωση δύο επαγγελματιών τερματοφυλάκων (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.

Η παρούσα διάταξη ισχύει για όσες ομάδες έχουν 4 ή περισσότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες. Σε περίπτωση που μια ομάδα έχει τρεις ή λιγότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες, τότε εάν δεν είναι εφικτή η δήλωση ενός επαγγελματία τερματοφύλακα (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.

Ως διαθέσιμοι τερματοφύλακες νοούνται: α) μέχρι την κατάθεση της επίσημης λίστας που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές) όσοι έχουν επαγγελματικά συμβόλαια, β) μετά την κατάθεση της λίστας που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές) όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News