ΒΟΛΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0: Φαν Βέερτ ο... τρομοκράτης!

Ο Βόλος επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, με φόντο την εξάδα. Ο… συνήθης ύποπτος Τομ Φαν Βέερτ, ήταν αυτός που «καθάρισε» το ματς και έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Βόλος επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, με φόντο την εξάδα. Ο… συνήθης ύποπτος Τομ Φαν Βέερτ, ήταν αυτός που «καθάρισε» το ματς και έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα. 

Ο Βόλος υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης για δεύτερη φορά στην έδρα του, στο πρωτάθλημα της Super League και ενώ αμφότεροι «καιγόταν» για βαθμούς, στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης της 15ης αγωνιστικής. 

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, οι Βολιώτες είχαν πάρει μεγάλο «διπλό» με 3-1 στη Ριζούπολη.  

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς στο Πανθεσσαλικό, πιέζοντας ψηλά τους γηπεδούχους, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ωστόσο ήρθε από το Βόλο, στο 14′, όταν o Βέρλχουστ πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Φαν Βέερτ, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του. 

Σκόραρε και πάλι ο Φαν Βέερτ 

Στο 19′, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για το Βόλο, αλλά ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οσφάιντ τον Φαν Βέερτ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον VAR, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φάση. Τέσσερα λεπτά αργότερα και κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 23′, ο Ολλανδός επιθετικός άνοιξε το σκορ για το Βόλο, μετά από ωραία σέντρα του Φεράρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πλασαριστά από τον Μπαριέντος.  

Στο 39′, ατυχία για το Βόλο, καθώς ο Άλχο τραυματίστηκε και ο Μπράτσος πέρασε στη θέση του τον Πουρίτα.

Από εκεί οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν ο Ρεγκατέν από καλή θέση έκανε κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να μπλοκάρει άνετα και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0 να παραμένει. 

Μάχη και από τις δύο ομάδες στο 2ο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, κυνηγώντας ένα δεύτερο τέρμα.  Mέχρι το 54′, όταν ο Απόλλων έφτασε κοντά την ισοφάριση, με τον Σλίβκα να βγαίνει ωραία στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και τον Πουρίτα να κόβει την τελευταία στιγμή.  Οι δύο ομάδες έπαιζαν δυνατά και με σκληρά μαρκαρίσματα στην προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι. Ο Γκρότε, επενέβη σχετικά νωρίς στο β’ μέρος, στο 62′ , ρίχνοντας στο ματς τους Φατιόν και Γιαννιώτα, στη θέση των Κάστρο και Παμλίδη αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν δεχτεί και κίτρινη κάρτα, ώστε να μην μπει σε περιπέτειες η ομάδα του. 

Στο 74′, ο Κότνικ παραλίγο να γίνει μοιραίος για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», όταν πούλησε τη μπάλα στον Σβίλκα, αλλά διόρθωσε το λάθος του και έμεινε το 1-0. 

 

Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Βόλος (Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκουλέν, Άλχο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (71′ Ροσέρο), Ρεγκαντέν (46′ Ορόζ), Φερνάντες (90+1, Σιελής), Φαν Βέερτ

Απόλλων Σμύρνης (Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι (46′ Τατουαρίμα), Ρόγκνε, Μπρούνο Αλβες, Κάστρο (62′ Φατιόν), Σλίβκα, Μαρτίνες (83΄Σαχλί), Παμλίδης (62′ Γαννιώτας), Παπαγεωργίου (76′ Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News