ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0: Το σοκ με τον Βέρχουλστ σκέπασε τα πάντα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0: Σε ένα παιχνίδι που επισκιάστηκε από την κατάρρευση του Βέρχουλστ που αποχώρησε με φορείο, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα, με το γκολ του Βαλιέντε στο 88′.

Σε ένα παιχνίδι που επισκιάστηκε από την κατάρρευση του Βέρχουλστ που αποχώρησε με φορείο, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα, με το γκολ του Βαλιέντε στο 88′.

Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, λόγω και της σφοδρής χιονόπτωσης που έκανε δύσκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τον Αστέρα να παίρνει τη νίκη και να φιγουράρει πλέον στην έκτη θέση της Super League. 

Απειλή ο Παμλίδης

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες για αμφότερες τις δύο ομάδες, με τον Παμλίδη, να είναι ο μοναδικός που απειλούσε συστηματικά την άμυνα του Αστέρα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους, με το σουτ του επιθετικού της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στο 10′ να σταματά στον Παπαδόπουλο. Από την άλλη η μεγαλύτερη στιγμή ήταν για την ομάδα του Ράσταβατς σto 21′.

Aπό εκεί και πέρα τίποτα αξιοσημείωτο στο πρώτο 45λεπτο, εκτός από δύο καλά σουτ του συνήθη ύποπτου Παμλίδη στο τέλος του ημιχρόνου που πέρασαν άουτ.

Η κατάρρευση του Βέρχουλστ επισκίασε τα πάντα

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και μέσα σε τρία λεπτά έκανε τρεις τελικές προσπάθειες, με δύο δοκάρια μετά το σουτ του Σόνι που απέκρουσε ο Βέρχουλστ και την κεφαλιά του Κρεσπί.

Εκεί που οι γηπεδούχοι έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό, ήρθε η στιγμή που σημάδεψε το παιχνίδι. Σε μία ανύποπτη φάση, ο τερματοφύλακας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», συγκρούστηκε με τον Σίτο του Αστέρα, με τον Βέλγο να πέφτει στο έδαφος και να μην αντιδρά. 

Αμέσως οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, με το ιατρικό επιτελείο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Έπειτα από πέντε λεπτά αποχώρησε σε φορείο φορώντας ειδικό προστατευτικό κολάρο με τον Κότσαρη να παίρνει τη θέση του.

Πήρε το ματς στα χασομέρια ο Αστέρας

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ανέβασε την πίεσή της στην άμυνα του Απόλλωνα και τελικά κατάφερε και βρήκε το γκολ με τον Βαλιέντε στο 88′. Ο Καρμόνα πέρασε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, με τον Ισπανό να πλασάρει και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του, που πλέον φιγουράρει στην έκτη θέση της Super League.

Eνδεκάδες:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Κάστανο, Χριστόπουλος, Καρμόνα, Μουνάφο(74′ Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος(46′ Κρεσπί), Σίτο(74′ Καπίγια), Σόνι, Ριέρα(46′ Βαλιέντε), Μπαράλες.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ(59′ Κότσαρης), Ντεντάκης, Άλβες(46′ Tσιλούλης), Ρόγκνε, Τουτουαρίμα, Γιακιμόβσκι, Κάστρο, Παπαγεωργίου(68′ Λισγάρας), Φατιόν, Σίγκνεβιτς, Παμλίδης(84′ Γιαννιώτας).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News