ΡΟΜΑ: «Ο Δημήτρης Κεραμίτσης είναι το τελευταίο διαμάντι της ομάδας που θυμίζει Μανωλά»

ΡΟΜΑ: Όσα αναφέρει η Corriere dello Sport για τον Έλληνα παίκτη της Ρόμα…

Αυτό αναφέρει σήμερα η ιταλική αθλητική εφημερίδα Corriere dello Sport, σε αφιέρωμά της στον Έλληνα αμυντικό, που έκανε το ντεμπούτο του, σε ηλικία 17 ετών, 6μηνών και 16 ημερών, με την πρώτη ομάδα της Ρόμα την Κυριακή στον αγώνα με την Κάλιαρι (1-0), μπαίνοντας στο γήπεδο στο 95’, στη θέση του Μέιτλαντ Νάιλς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Corriere dello Sport:

«Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι έχει καλό ταμπεραμέντο: είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του γιατί ξέρει ότι είναι δυνατός και έχει επίσης στο μυαλό του πού θέλει να πάει. Πίσω από αυτό το μωρό (έτσι: έχει ύψος 1,93 εκατοστά), όπως συμβαίνει συχνά, υπάρχει μια απίστευτη ιστορία. Γιατί μέχρι πριν από μια-δυο σεζόν ήταν στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας ανάμεσα σε ερασιτέχνες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πέρασε από την απόλυτη ανωνυμία στο προσκήνιο στη Serie A. Χωρίς ενδιάμεσα βήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τη διαδρομή του

«Ο Κεραμίτσης ήταν να παίξει με την ομάδα κάτω των 18, όμως ο Αλμπέρτο Ντε Ρόσι τον προώθησε σχεδόν αμέσως στην Primavera. Παίζει συνήθως στο κέντρο αριστερά, με …καλό πόδι το δεξί. Έχει πολλά δυνατά σημεία: ξέρει πώς να βάζει την μπάλα κάτω, είναι δυνατός στις ψηλές μπάλες και το να τον ξεπεράσεις ένας εναντίον ενός είναι μια αρκετά περίπλοκη αποστολή. Θυμίζει σε κάποιους τον Μανωλά. Ήδη τον Νοέμβριο προπονούνταν σποραδικά με την πρώτη ομάδα. Ο Μουρίνιο τον μελέτησε για πολύ καιρό και είχε το θάρρος να τον ρίξει στη μάχη κόντρα στην Κάλιαρι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News