ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ: Ο Μαντσίνι αγαπάει το ποδόσφαιρό αλλά κυρίως τους ποδοσφαιριστές

Ο Ιταλός τεχνικός το είχε δηλώσει εξ αρχής ότι ευελπιστεί οι παίκτες του να απολαύσουν την εμπειρία της διοργάνωσης και η προσωπική του συμβολή σε αυτό είναι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς.

Μέχρι στιγμής και μία ανάσα πριν τον τελικό, ο τεχνικός της «Σκουάντρα Ατζούρα» το έχει κάνει, σε υπέρτατο βαθμό. Συγκεκριμένα, 25 από τους 26 που διαθέτει το ρόστερ της Ιταλίας, έχουν… πατήσει χορτάρι. Σίγουρα σε αυτό βοήθησε και το παιχνίδι κόντρα στη φαινομενικά βατή αντίπαλο Ουαλία, που αντιμετώπισε στη φάση των ομίλων και επικράτησε με 1-0. Ο πολύπειρος προπονητής έκανε οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα, διατηρώντας σε αυτό μόνο τους Ντοναρούμα, Μπονούτσι και Ζορζίνιο. Ακόμα και ο Σιρίγου, πέρασε στη θέση του πρώην τερματοφύλακα της Μίλαν ως αλλαγή στο 89’. Από συναισθηματικής πλευράς, η ενέργεια αυτή του Μαντσίνι, είναι αξιοσημείωτη και μοιάζει να αποτελεί κίνητρο για τους πάντες στην ομάδα. Φανερώνει την κοσμοθεωρία του και ότι έχει υπάρξει κι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που έχει “φάει” τα γήπεδα με το κουτάλι. Δίπλα του βέβαια έχει και τον Τζιανλούκα Βιάλι, άλλη σπουδαία “μορφή” του ιταλικού ποδοσφαίρου, που κι αυτός “νιώθει” τον ποδοσφαιριστή καλύτερα από όλους. 

Όπως έχει εξομολογηθεί ο Ιταλός προπονητής, ακόμα τον «στοιχειώνει» το γεγονός ότι δεν έλαβε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στο παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, που μάλιστα διεξήχθη στην πατρίδα του και δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό των Ατζούρι, Ατζέλιο Βιτσίνι. 

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του που δεν έχει λάβει χρόνο συμμετοχής είναι ο Άλεξ Μερέτ, κι αυτό λογικά λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η θέση του τερματοφύλακα.

Όπως και να χει, όλοι οι παίκτες του τον δικαίωσαν και σύντομα θα μάθουμε αν αυτή η «Σκουάντρα Ατζούρα» που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση, ενός… περίεργου EURO, που διεξάγεται το ‘21 αλλά είναι του ‘20, που πολλά φαβορί έμειναν εκτός, όπως και η κάτοχος του τροπαίου Πορτογαλία και που σύσσωμος ο αθλητικός και όχι μόνο κόσμος, θέλει νικήτρια, από τη φάση των ομίλων ήδη, τη Δανία. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News