ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΣΠΙΝΑΤΣΟΛΑ: Λες και το ήξερε και έτρεχε να απολαύσει και τα χιλιόμετρα που θα έχανε

Η ζωή είναι στιγμές. Λεπτά. Δευτερόλεπτα. 950’’. Τόσα χρειάστηκαν για τον Λεονάρντο Σπινατσόλα για να διανύσει τη διαδρομή παράδεισος- κόλαση όπως μόνο αυτός ξέρει. Με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και πρόλαβε να νιώσει τα πάντα στον υπέρτατο βαθμό.

Τα φιλιά και τις αγκαλιές που εισέπραξε από τους συμπαίκτες του όταν εξουδετέρωσε τον Λουκάκου και αποσόβησε την ισοφάριση, διαδέχτηκαν, οι λυγμοί, τα δάκρυα και ο εφιάλτης.

Ο σπαραγμός του πάνω στο φορείο είναι η πιο σκληρή εικόνα του αγώνα της Ιταλίας με το Βέλγιο. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Η μετοχή του ανέβηκε κατακόρυφα με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο EURO. Κι αν κάποτε αμφισβητήθηκε όσο κανένας, εδώ μιλούν τα στατιστικά του. Λες και το ήξερε και προσπαθούσε να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο.

Ο 28χρονος αμυντικός  άλλωστε, έχει ξαναβιώσει τον πόνο της στέρησης του ποδοσφαίρου. Πίσω στα 14 του χρόνια, όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλο, παίζοντας στην ακαδημία της Σιένα και σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς  τον απέτρεψε η μητέρα του λέγοντάς του ότι είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση διότι εάν το έκανε τότε, ίσως να μην αποκτούσε ποτέ ξανά την ευκαιρία να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν. Ποδοσφαιριστής.

Τώρα πρέπει να κάνει υπομονή. Όμως κι αυτό το έχει ξανακάνει. Ήταν μία δύσκολη διετία, που έμοιαζε αιώνας για έναν 4χρονο πιτσιρικά που όταν ζήτησε να γραφτεί στην ομάδα της πόλης που γεννήθηκε, στο Φολίνιο, στην τοπική Βίρτους, του είπαν ότι πρέπει να κλείσει τα έξι. Τώρα πρόκειται μερικούς μήνες. Ίσως έξι. 

Η ρήξη στον αχίλλειο τένοντα που υπέστη τόσο χρόνο περίπου απαιτεί για να ξεπεραστεί. Αλλά είναι Ιταλός. Κι οι Ιταλοί κάνουν τα πάντα με πάθος. Ο τρόπος που τραγουδούν διαχρονικά τον εθνικό ύμνο της χώρας του πριν την έναρξη των αγώνων, φανερώνει το ταμπεραμέντο τους. Και τον… έρωτα για το ποδόσφαιρο. Κι ο Σπινατσόλα αν συνδυάσει τον έρωτα και την ταχύτητα που διαθέτει, μπορεί να και πάλι να σπάσει όλα τα κοντέρ.

Και σίγουρα θα έχει τεράστια στήριξη…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News