ΛΑΤΣΙΟ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν στο Ολίμπικο

Στην «λευκή» ισοπαλία, έμειναν Αταλάντα και Λάτσιο, στο Ολύμπικο, σε ένα παιχνίδι με αρκετά χαμηλό ρυθμό και λίγες φάσεις.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το γκολ και να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην εξασφάλιση μιας θέσης που θα φέρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Χωρίς ρυθμό το πρώτο μέρος

Τη νίκη για να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να βρεθούν στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, ήθελαν Λάτσιο και Αταλάντα, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που μπήκαν οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν περισσότερο το νου τους στην άμυνα και στο να μην δεχθούν γκολ, παρά στο να δημιουργήσουν και να βγάλουν ευκαιρίες για γκολ.

Η Λάτσιο ήταν η ομάδα που κατάφερε στο πρώτο μέρος να έχει τη μπάλα περισσότερο στα πόδια της, με το επιθετικό της πλάνο όμως να μην της βγαίνει, ενώ από την άλλη η Αταλάντα, ήταν εκείνη η οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τυχών λάθη και να παίξει στην αντεπίθεση, κάτι που δεν κατάφερε να το πετύχει όμως, καθώς παρότι κατάφερνε να βρει χώρους, δεν μπορούσε να τους εκμεταλλευτεί ώστε να βγάλει τελικές προσπάθειες.

Ο κακός ρυθμός αυτός συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, κάτι που έφερε και ένα ημίχρονο χωρίς γκολ.

Πιο παραγωγικό, αλλά χωρίς γκολ και το δεύτερο μέρος

Στους ίδιους ρυθμούς ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αρκετά νωθρά, τα πράγματα όμως άρχισαν να αλλάζουν μετά τη μια ώρα αγώνα.

Η μπάλα συνέχισε να βρίσκεται στα πόδια των γηπεδούχων, όμως τόσο αυτοί, όσο και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται πιο επικίνδυνοι, με τη Λάτσιο να είναι αυτή που έφτασε πιο κοντά στο 1-0, όταν ο Ιμόμπιλε έπιασε μια… σουτάρα, μέσα από την περιοχή, στο 64ο λεπτό, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε πιο ανοικτό, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν τις φάσεις τους, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν το γκολ.

Όσα και εάν προσπαθούσαν οι δύο ομάδες το γκολ δεν φαινόταν να έρχεται, ενώ στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός όλα και έφθειρε, κάτι που έφερε και τη «λευκή» ισοπαλία.

Λάτσιο (4-3-3): Στρακόσια, Χισάι (69’ Λαζάρι), Λουίζ Φελίπε, Πάτριτς, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούκας Λέιβα, Αλμπέρτο (79’ Μπάσιτς), Άντερσον, Ζακάγκνι, Ιμόμπιλε

Αταλάντα (3-4-2-1): Μούσο, Τζιμιστί, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Ζαπακόστα, Φρόιλερ, Σκαλβίνι (61’ Μάεχλε), Πετζέλα, Πεσίνα (85’ Σιντιμπέ), Μίραντσουκ (70’ Τολόι), Πίκολι (85’ Ντε Νιπότι)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News