ΕΒΕΡΤΟΝ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 0-1: Ο Ράφα έφυγε τα «ζαχαρωτά» όμως συνεχίζουν να απογοητεύουν

Μια ακόμη νίκη για την Άστον Βίλα, του Στίβεν Τζέραρντ, η οποία κέρδισε την Έβερτον με 1-0, στο Λίβερπουλ.

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, η οποία κέρδισε με 1-0 την Έβερτον του Ντάνκαν Φέργκιουσον, στο Λίβερπουλ,  με τον πρώην Ντίνιε να τους πληγώνει, καθώς από τα πόδια του ήρθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Τον πρώτο της αγώνα στη μετά Ράφα Μπενίτεθ εποχή καλούταν να δώσει η Έβερτον, απέναντι στην Άστον Βίλα, με τα «ζαχαρωτά» όμως να συνεχίζουν τις χαμηλές πτήσεις τους και να μετράνε μια ακόμη ήττα.

Ήταν απειλητικοί και δικαιώθηκαν

Την κακή της συνήθεια να μην ξεκινάει καλά τους αγώνες της, συνέχισε για μια ακόμη αγωνιστική η Έβερτον, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Άστον Βίλα, η οποία πήρε από νωρίς τη μπάλα στα δικά της πόδια.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι είχαν την κατοχή με το μέρος τους δεν έδειχναν τόσο απειλητικοί, καθώς δεν μπορούσαν να βγάλουν αρκετές τελικές προσπάθειες.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, παρότι στη συνέχεια κατάφεραν να περιορίσουν τον χρόνο που κράταγε τη μπάλα στα πόδια της η Βίλα, δεν έδειχναν πως έχουν επιθετικό πλάνο για να απειλήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το πρώτο ημίχρονο έφτανε στο τέλος του και η ομάδα που έδειχνε πως θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ ήταν η Βίλα, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κάνει τελικές και τα κατάφερε στο τελευταίο λεπτό καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Ο πρώην «μπλε» Λούκας Ντίνιε εκτέλεσε το κόρνερ και έστειλε τη μπάλα συστημένη στον Μπουεντία, ο οποίος με μια ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, έκανε το 1-0 στο 45+3’, αλλάζοντας τα πλάνα των προπονητών για την ανάπαυλα.

Αναθάρρησε αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει – Έφυγε με το τρίποντο ο Τζέραρντ από το Λίβερπουλ

Το δεύτερο μέρος ήταν η μέρα με τη… νύχτα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν σαφώς πιο απειλητικοί στον αγωνιστικό χώρο κάτι που έκαναν από νωρίς σαφές στον Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Τα «ζαχαρωτά» έβγαλαν διάθεση και κράταγαν καλύτερα τη μπάλα στα πόδια τους, ενώ άρχισαν να έχουν και αρκετές επιθετικές συνεργασίες οι οποίες κατέληγαν σε τελική ενέργεια.

Στο δεύτερο μέρος η Άστον Βίλα, έπαθε ότι η Έβερτον στο πρώτο, καθώς ήταν η ομάδα που δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ έφτανε αρκετά δύσκολα και στην περιοχή του Τζόρνταν Πίκφορντ, αυτό που μπορούσε όμως να κάνει καλά ήταν να κρατήσει το υπέρ της 1-0.

Όσο πέρναγε η ώρα τόσο πιο απειλητικοί γίνονταν οι γηπεδούχοι, παρ’ όλα αυτά οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε για να… τρομάξουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με την αστοχία να παίζει σημαντικό ρόλο.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε για άλλη μια φορά τους παίκτες της Έβερτον με σκυμμένα κεφάλια, οι οποίοι παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, ενώ η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ με τη νίκη που πέτυχε πάτησε 10αδα.

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Μίνα, Χόλγκεϊτ, Γκόντφρεϊ, Τάουνσεντ (56′ Γκόρντον), Ντουκουρέ (65′ Ονιάνγκο), Γκόμες (51′ Άλαν), Γκρέι, Κάλβερτ-Λιούιν, Ριτσάρλισον

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μίνγκς, Ντίνιε, ΜακΓκίν, Λουίζ, Ράμσεϊ, Μπουεντία, Κουτίνιο (74′ Τσουκουμεντία), Γουότκινς (79′ Γουίνκς)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News