ΜΠΕΤΙΣ: Σκοράρουν συνεχώς οι «βερδιμπλάνκος» και στη La Liga

ΜΠΕΤΙΣ: Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγρίνι έχει 37 γκολ στη La Liga, ενώ με 62 σε όλες τις φετινές διοργανώσεις έχει ξεπεράσει την περσινή επίδοσή της.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγρίνι, τρίτη στη βαθμολογία της Primera División, έχει πετύχει 62 γκολ σε όλες τις φετινές διοργανώσεις και έχει ξεπεράσει ήδη κατά ένα την περσινή επίδοσή της.

Μετά το 4-0 εντός έδρας κόντρα στην Αλαβές η Μπέτις έχει απολογισμό 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες και εδραιώνεται όλο και περισσότερο στην πρώτη τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Επιπλέον έχει ήδη προκριθεί στα προημιτελικά του Copa del Rey, ενώ περιμένει τον επόμενο μήνα και τα ματς του Europa League κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.  

Έχει τα περισσότερα γκολ από Ισπανούς

Αναφορικά με τα στοιχεία της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου η Μπέτις είναι η ομάδα που ωφελείται περισσότερο στο σκοράρισμά της από το εγχώριο ποδοσφαιρικό «προϊόν» της Ισπανίας. Από τα 37 γκολ που έχουν πανηγυρίσει φέτος οι οπαδοί της στην ισπανική λίγκα, τα 25 τα έχουν πετύχει οι Ισπανοί παίκτες του Μανουέλ Πελεγρίνι. Συγκεκριμένα 12 έχει ο Χουάνμι, 5 ο Μπόρχα Ιγκλέσιας, 3 ο Σέρχιο Κανάλες και ο Άλεξ Μορένο και από 1 οι Ρόδρι Σάντσεθ και Κίκε Ερμόσο.

Αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το συγκεκριμένο στοιχείο είναι το γεγονός ότι στους αγώνες πρωταθλήματος έχει πετύχει 19 γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αναμετρήσεών της. Πάνω από τα μισά δηλαδή. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την Αλαβές: μόνο Ισπανοί σκόρερ (Ιγκλέσιας, Χουάνμι, Κανάλες) και τα 3 από τα γκολ είχαν ήδη μπει μέχρι το 40ο λεπτό.

Η δεύτερη καλύτερη επίθεση στη La Liga

Με 37 γκολ η Μπέτις ακολουθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει πετύχει 45. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τους «βερδιμπλάνκος» σχετικά με το σκοράρισμα μετά από 21 ματς πρωταθλήματος.

Για να βρούμε καλύτερη επίδοση στο αντίστοιχο σημείο πρέπει να μπούμε στη μηχανή του χρόνου και να πάμε αρχικά στη σεζόν 1934-1935, όταν είχε 38 γκολ σε 21 ματς (ήταν τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα), στη σεζόν 1958-1959 όταν είχε 45 γκολ, όσα είχε και την περίοδο 1996-1997 μετά από 21 αγωνιστικές. Στην τελευταία περίπτωση είχε ισοβαθμίσει στην 3η θέση με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Στόχος η έξοδος στο Champions League

Έτσι όπως πάνε φέτος τα πράγματα, η Μπέτις έχει ξεκάθαρο στόχο να… κουνήσει το σεντόνι την επόμενη περίοδο στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Το δυναμικό της ομάδας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Επιπλέον στον πάγκο υπάρχει ένας έμπειρος τεχνικός με φιλοδοξίες. Αυτό φάνηκε και στα λόγια του Μανουέλ Πελεγρίνι μετά το ματς με την Αλαβές: «Στην καριέρα μου πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Αν ήρθα στην Μπέτις, είναι γιατί πίστεψα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό και επειδή έχω στη διάθεσή μου δημιουργικούς  ποδοσφαιριστές, για να τα πετύχουμε όλα αυτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΠΕΤΙΣ – ΑΛΑΒΕΣ 4-0: Υπόθεση ενός ημιχρόνου

MΠΕΤΙΣ – ΣΕΒΙΛΛΗ 2-1: Ο Κανάλες έστειλε την Μπέτις στους «8»

ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ: Ανανέωσε Φεκίρ μέχρι το 2026

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News