Σλόαν Στέφενς: Η γαζέλα τενίστρια και ο γάμος με τον Τζόζι Άλτιντορ

Η Σλόαν Στέφενς γεννήθηκε στο Plantation στη Φλόριντα από αθλητές γονείς. Η μητέρα της, Σίμπιλ Σμιθ, ήταν κολυμβήτρια στη Βοστώνη. Ο πατέρας της, Τζον Στέφενς, ήταν αθλητής του NFL.

Η Σλόαν ασχολήθηκε με το τένις σε ηλικία εννέα ετών αλλά για χόμπι αφού έβλεπε την μητέρα της να παίζει με φίλους της. Έδειξε γρήγορα μια ικανότητα για το άθλημα και παρακολούθησε την Ακαδημία τένις υψηλών επιδόσεων, Saviano για να αναπτύξει περαιτέρω τις δεξιότητές της. 

Αφού έγινε επαγγελματίας και επίσημα το 2009, η όμορφη τενίστρια ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη καριέρα στο τένις, κερδίζοντας τους τίτλους του διπλού γαλλικού, του Wimbledon και του US Open το 2010. Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή σε ηλικία 18 ετών έγινε η νεότερη παίκτρια στο Top 100. 

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, η Σλόαν πήρε μια άδεια για να αναρρώσει από έναν τραυματισμό στο πόδι. Ποτέ στην ιστορία του τένις μια αθλήτρια δεν ανέβηκε στην κατάταξη με πιο γρήγορο ρυθμό όσο η Σλόαν.

Εκτός από ένα US Open έχει κερδίσει το Miami Open (2018), το ASB Classic (2016), το Abierto Telcel Open (2016), το Volvo Car Open (2016) και το Citi Open (2015). Έχει επίσης εμφανιστεί στον τελικό του French Open (2018) και ήταν φιναλίστ στο τουρνουά του WTA (2018). Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι είναι μια κορυφαία 3 ανταγωνιστή στον κόσμο.

Φωτογραφήθηκε και στο γνωστό περιοδικό Sports Illustrated Swimsuit 2018 Edition και είχε μια συνεργασία με αθλητικά παπούτσια Jordan και Nike Court για το US Open του 2019.

Ιδρυσε το Ίδρυμα Sloane Stephens το 2013, με στόχο να βοηθήσει παιδία με κινητικές δυσκολίες αλλά και γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε ασφαλείς χώρους για παιχνίδι και μάθηση.

Η τενίστρια και ο ποδοσφαιριστής, Τζόζι Άλτιντορ ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Απρίλιο του 2019 και παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2020 στο Miami Beach της Φλόριντα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News