Σαμάνθα Τζόνσον: Έβγαλε τα... εξάταπα κι από τη Burberry βρέθηκε στη Ντόχα για το Μουντιάλ

Σαμάνθα Τζόνσον: Από πωλήτρια στη Burberry, στην κορυφή της αθλητικής ενημέρωσης!

Σήμερα, Παρασκευή 1η Απριλίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους οκτώ ομίλους του Μουντιάλ 2022, στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Ντόχα παρουσία 2.000 επίσημων καλεσμένων. Τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι οι Κάρλι Λόιντ, Τζερμέιν Τζένας και Σαμάνθα Τζόνσον και μαζί τους στη συμπαρουσίαση θα είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, Καφού (Βραζιλία) και Λόταρ Ματέους (Γερμανία) και έξι επιπλέον βοηθοί, οι Αμπέλ Αχμέντ ΜαλΑλάχ (Κατάρ), Αλί Νταεί (Ιράν), Μπόρα Μιλουτόβνοβιτς (Σερβία/Μεξικό), Τζέι Τζέι Οκότσα (Νιγηρία), Ραμπάχ Ματζέρ (Αλγερία) και Τιμ Κέιχιλ (Αυστραλία).

Ανάμεσα στην 11αδα παρουσιαστών ξεχωρίζει η Σαμάνθα Τζόνσον η οποία ήταν επαγγελματίας αθλήτρια ποδοσφαίρου. Είναι μια διεθνής αθλητική παρουσιάστρια του TRT World, η οποία εμφανίζεται στο PowerList «Top 20 of Britain’s Most Influential People Under 40» για τα επιτεύγματά της στα μέσα ενημέρωσης.

Έχει κάνει παρουσιάσεις για το Sky Sports News, το BeIN Sports και το Chelsea TV. Είναι μια πολύ επιτυχημένη οικοδέσποινα εκδηλώσεων και μάλιστα, έχει εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ της UEFA «Outraged». Στο TRT, η Σαμάνθα παρουσίασε το κορυφαίο πρόγραμμα «Beyond the Game» και άλλες παγκόσμιες αθλητικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ.

Έχει καλύψει μια σειρά από σπορ για το δίκτυο, από το Γκραν Πρι Τουρκίας 2020 μέχρι και συνεντεύξεις από Προέδρους συλλόγων, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, θρύλους του μπάσκετ, πιλότους Formula 1 και ράλι, πυγμάχους, ποδοσφαιριστές, παίκτες ράγκμπι και NFL. Η συνέντευξή του Κλαούντιο Ρανιέρι, προτού η Λέστερ κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στην Premier League, έλαβε επίσης παγκόσμια κάλυψη στο CNN, το Fox Sports, την Telegraph και Guardian.

Πριν ασχοληθεί με τον αθλητισμό, η Σαμάνθα Τζόνσον εργάστηκε ως ερευνήτρια και συντάκτρια στο Sky Sports News. Όταν φοιτούσε στο κολέγιο, εργάστηκε σε ένα εστιατόριο και μπαρ στο Μπέρμιγχαμ. Ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο, εργαζόταν με μερική απασχόληση στη Sony BMG music και αργότερα στη Burberry ως βοηθός πωλήσεων.

Σε μια απο τις συνεντεύξεις της έχει δηλώσει: «Προέρχομαι από μια τρελή οικογένεια που η μαμά μου έπαιζε βόλεϊ για την εθνική ομάδα. Όσο ήμουν στο σχολείο, ήμουν απίστευτα δραστήρια. Έπαιξα πολύ netball και έπαιζα για τοπικές ομάδες το Σαββατοκύριακο. Δεν μου άρεσε καν το χόκεϊ τόσο πολύ στο σχολείο, αλλά ακόμα έπαιζα! Θα έλεγα ότι η συμμετοχή μου σταμάτησε όταν ήμουν περίπου 16 ετών, όταν ξεκίνησα το κολέγιο και έπιασα δουλειά το Σαββατοκύριακο. Ξεκίνησα ξανά τη γυμναστική περίπου στα 24 μου χρόνια και έκτοτε το συνέχισα. Η εργασία σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία (αθλητικογράφος) ήταν μερικές φορές δύσκολη, ειδικά στην αρχή της καριέρας μου. Θυμάμαι όταν είχα εργασιακή εμπειρία στο Sky Sports News και ένας συντάκτης μου είπε: «Ποιος είναι λοιπόν ο μπαμπάς σου;» Υπέθεσε ότι είχα την εργασιακή μου εμπειρία επειδή ο μπαμπάς μου ήταν διάσημος αθλητής ή κάποιος με επιρροή στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, κανένας από τους γονείς μου δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό ή τα ΜΜΕ. Έχω κάνει πολλή δουλειά για την ισότητα και τη θετική αλλαγή».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News